Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Ton van Dalen

Ton van Dalen, geboren in 1950 in Dordrecht, is een veelzijdige Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in zijn geboortestad. Hij studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam van 1968 tot 1973, waar hij zich richtte op tekenen, schilderen en ontwerpen.

Van Dalen begon zijn carrière met schilderen en grafiek, maar zijn zoektocht naar de rol van de kunstenaar leidde tot experimenten zoals "De Hoek van Hollandsche School," een gefingeerde schilderschool die originele ideeën en invloeden onderzocht. In de jaren 80 en 90 verschoof zijn focus naar constructies van meerdere elementen, een stijl die hij "Associatief Constructivisme" noemde.

Zijn werk omvat een breed scala aan media en technieken, waardoor hij zich niet tot één specialisatie beperkt. Naast zijn atelierwerk heeft Van Dalen ook regelmatig kunstwerken gemaakt voor de publieke ruimte, vaak geïnspireerd door specifieke locaties of persoonlijke herinneringen. Zijn thema's reflecteren op het dagelijks leven en de wereld om ons heen, waarbij zowel boosheid en irritatie als verwondering en zoektocht naar idylles in de natuur een rol spelen.

Ton van Dalen

Phyllis en Aristoteles, met hulp van het toeval

[ AMS-JP5045 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Schilderij
110 x 140 cm
Te koop en te leen

Prijs: €2.000,00
Lenen zonder sparen: €31,25 p/m
Lenen met sparen: €36,25 p/m (waarvan sparen: €22,50 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: In depot

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.