Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Rene Ziedses Des Plantes

René Ziedses des Plantes, geboren in Heerlen in 1946, is een kunstenaar die zijn inspiratie vindt in de natuur en zijn innerlijke drang tot ontdekken. Zijn eerdere werk bestaat voornamelijk uit realistische zelfportretten, later is hij meer abstract gaan werken en werkte hij met thema's zoals de menselijke anatomie.

Hij beschrijft zijn werk als volgt: "Als klein jongetje heb ik talloze holen gegraven, gewroet in de aarde. Een voor mij onverklaarbare behoefte om iets innerlijks bloot te leggen, iets op te graven, iets binnenste buiten te keren, dat is een basisgevoel dat ook steeds aanwezig is bij het schilderen in mijn atelier".

Muziek speelt een belangrijke rol in zijn latere werken, waarbij hij ritmische elementen en compositorische ordening toont. Hij integreert delen van bomen in zijn kunst, soms realistisch, soms gericht op structuren en overlevingskracht.

Zijn werkwijze omvat het gebruik van acrylpasta met variërende texturen, soms vermengd met zand. Hij begint meestal op een zwarte ondergrond die hij geleidelijk aan lichter opbouwt. Daarbij experimenteert hij met contrastrijke kleurcombinaties, zoals rood en groen, en zoekt hij voortdurend naar balans en verrassende composities.

Rene Ziedses Des Plantes

Voorvaderlijk hoofd

[ AMS-DY2007 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Schilderij
87 x 72 cm
Te koop en te leen

Prijs: €447,00
Lenen zonder sparen: €6,25 p/m
Lenen met sparen: €7,25 p/m (waarvan sparen: €4,50 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: In depot

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.