Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Dick Zwier

Dick Zwie r ( 1915 - 1993) was een Nederlandse kunstenaar die zijn opleiding begon aan de Rijksacademie in Amsterdam in 1933. Na aanvankelijk vrije schilderkunst te hebben gestudeerd onder Hendrik Jan Wolter, koos hij voor monumentale kunst onder begeleiding van Heinrich Campendonk van Der Blaue Reiter.

De Tweede Wereldoorlog had aanzienlijke gevolgen voor Zwier vanwege zijn Joodse vrouw. In 1942 werd zijn zoon geboren, die later ook kunstenaar werd. Zwier voltooide zijn opleiding in 1940 en exposeerde voor het eerst solo in 1944 in Den Haag. Hij was actief in de Vereniging van beoefenaars der Monumentale Kunst en speelde een rol bij het tot stand brengen van de Rijksregeling voor kunst in openbare gebouwen.

Tussen 1954 en 1968 ontving hij ruim 30 opdrachten, voornamelijk gericht op maritieme en industriële onderwerpen, waarbij Amsterdam en IJmuiden belangrijke inspiratiebronnen waren. Zwier's werk, variërend van vissersschepen tot landschappen, is gedocumenteerd en te vinden in onder andere het Stedelijk Museum Amsterdam.

Dick Zwier

Zittend naakt

[ AMS-144008 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Schilderij
50 x 50 cm
Te koop en te leen

Prijs: €1.647,00
Lenen zonder sparen: €25,00 p/m
Lenen met sparen: €29,00 p/m (waarvan sparen: €18,00 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: KNSM

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.