Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Dana Andreev

Dana Andreev (1951, Warschau) belichaamt een uniek kunstenaarschap dat zich uit in haar verfijnde observaties van menselijke karakters. Haar artistieke pad begon aan de Grafische Faculteit van de Kunstacademie van Warschau, waar ze cum laude afstudeerde. Het politieke klimaat in haar geboorteland dwong haar tot een vlucht, en in 1982 vond ze haar nieuwe thuis in de Amsterdamse Jordaan, na jaren van omzwervingen door landen als de Verenigde Staten en Frankrijk.line

Dana's oeuvre omvat een rijke variëteit aan technieken. Haar fascinatie voor menselijke emoties en gelaatsuitdrukkingen komt tot uiting in scherpe lijnen en dynamiek in haar schilderijen, waar het menselijk gezicht vaak het centrale thema is. Abstracte werken kenmerken zich door innovatief kleurgebruik en technieken, waarbij Dana rustpunten creëert te midden van dynamische lijnen. Dana's kunst vraagt om intuïtieve interpretatie; haar eigen taal van symbolen en tekens weigert conventionele uitleg. In haar tekeningen en schilderijen weet Dana met schijnbaar eenvoudige lijnen een diepe connectie met menselijke emoties te leggen.

line Een opmerkelijk facet van haar carrière is haar samenwerking met de Porceleyne Fles te Delft, waarvoor ze een serie keramiek en Delfts blauwe borden ontwierp en beschilderde.

Dana Andreev

Sign-I

[ AMS-588126 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Grafiek
50 x 65 cm
Te koop en te leen

Prijs: €236,00
Lenen zonder sparen: €6,25 p/m
Lenen met sparen: €7,25 p/m (waarvan sparen: €4,50 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: In depot

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.