SBK Art voucher, art as a present

Zo Vintage

16/03/2024 - 31/03/2024 @ SBK Amsterdam KNSM

Om mee te doen met de laatste interieurtrends, hoef je al lang niet meer iets nieuws te kopen. Wat oud is, is weer nieuw: er is namelijk een opleving van de vintage trend. Waar grote winkelketens vintage kunst en design nabootsen, kun je voor het echte werk beter terecht bij vlooienmarkten, kringlopen en natuurlijk bij ons! 

In de expositie ‘Zo Vintage’ komen vintage art en design samen. Wij hebben namelijk een heleboel unieke vintage werken in onze collectie, uit verschillende kunststromen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis. Van olieverfschilderijen uit de jaren ’50 tot mooie retrostukken uit de 70’s. De collectie is sinds 1955 opgebouwd en uitgegroeid tot de oudste en grootste collectie van alle Nederlandse kunstuitlenen, een bijzonder cultureel erfgoed van nationale allure.

In deze expositie vind je vintage kunstwerken in combinatie met de bijzondere meubels van de winkel Zo Retro. Zo Retro verzamelt met toewijding en passie vintage en mid century meubels. Meubels die een verhaal te vertellen hebben. Gemaakt van duurzame materialen en verfijnde houtsoorten, hebben deze stukken een tijdloze uitstraling die perfect past in moderne interieurs. Samen met vintage kunstwerken uit de SBK-collectie past de expositie helemaal in de retro esthetiek.

Mis deze unieke kans niet en bezoek de expositie van 16 maart t/m 2 april om deze samensmelting van vintage kunst en design te zien.

 

Bank van Zo Retro
Stoel van Zo Retro
Stoel van Zo Retro