SBK Art voucher, art as a present

Winterse kleuren en landschappen

01/01/2023 - 02/02/2023 @ Online expositie

Hoewel de winters in eigen land door klimaatverandering steeds warmer worden en sneeuw vaak uitblijft, blijven winterse landschappen en taferelen toch een bron van inspiratie voor veel kunstenaars. Door het vastleggen van kale bomen, ijle luchten en bedekte vlaktes wordt de winterse kou bijna voelbaar.

De winter wordt in de kunst al lange tijd in beeld gebracht. Tot 1860 waren de winters nog behoorlijk streng; de gemiddelde temperatuur lag lager, huizen waren niet geïsoleerd en de verwarming zoals we die nu kennen bestond nog niet. De winter was een seizoen van schaarste en ongemak. De wrede en ijzige wintertaferelen werden tot die tijd veelvuldig vastgelegd, net als het bijbehorende schaats- en sneeuwplezier. De populariteit ervan sloot aan bij de tijd.

Maar nog steeds zijn winterse landschappen en taferelen erg populair. We merken dat zodra het winterseizoen ingaat, klanten graag een winters tafereeltje in huis hangen. De lichte- en koelere kleuren van een winters kleurenpalet, zoals wit, lichtblauw, zachtgeel en grijs, passen namelijk goed bij veel huisstijlen en brengen rust in een ruimte. De winterse kleuren zorgen voor een open en lichte uitstraling.

Bekijk de selectie winterse kleuren en landschappen die we voor deze online expositie uitzochten hieronder en reserveer je favoriete werk direct!