SBK Art voucher, art as a present

Uptown Sloterdijk

24/07/2021 - 12/09/2021

In augustus organiseert SBK Sloterdijk een kunstuitleenexpositie met werken (fotografie, grafiek, collage) uit onze omvangrijke collectie waarvan er een aantal nog niet eerder zijn getoond. Maar ook diverse nieuwe kunstwerken, want we willen blijven verrassen met bijzonder werk van jonge talenten.

Sinds december 2020 hebben wij een nieuwe uitleenlocatie geopend in Amsterdam West – Sloterdijk aan de Gatwickstraat. Sindsdien zijn onze collega’s daar hard bezig om deze prachtige ruimte (met een deels glazen dak!) optimaal in te richten voor onze klanten.

In deze expositie hangt o.a. werk van:

  • Eric de Vries, Paul Huf, Tamar van Haastrecht, Spaarnestad Photo, Daphne Oude Geerdink  (fotografie)
  • Peer Veneman, Bert Loerakker, Petra van Kalkar (litho en zeefdrukken)
  • Max van der Grijn, J.L. Batteljee, Rineke Kop (collage)
  • Kees Salentijn, Henk Broeke (gemengde techniek)

Wil je de werken liever in het echt zien, kom dan langs bij onze vestiging in Sloterdijk. Deze werken zijn allemaal te leen en sommige ook te koop.

Spaarnestad Photo

Spaarnestad Photo heeft een fotocollectie van meer dan 13 miljoen foto’s en is gespecialiseerd in het Nederlandse leven vanaf 1867 tot aan het begin van de digitale fotografie. De foto’s in deze tentoonstelling zijn portretten van één van onze grootste Nederlandse schrijvers Gerard van het Reve.

Paul Huf

Paul Huf (1924-2002) was jarenlang ‘het boegbeeld’ van de Nederlandse fotografie. Huf begon in 1946 als fotograaf bij het toneelgezelschap Comedia. Hij maakte zowel geënsceneerde studiobeelden, glamourportretten, reclamecampagnes als glossy modereportages. In de jaren vijftig werd Huf bekend doordat hij Koningin Juliana en Prins Bernhard portretteerde.