SBK Art voucher, art as a present

UITGELICHT: Mirthe Blussé

16/01/2020 - 20/02/2020 @ Online expositie

Maandelijks lichten wij uit de online catalogus een kunstenaar uit. We trappen 2020 af met een kunstenaar die ons al lange tijd inspireert met haar werk en haar leven; Mirthe Blussé. 

Het werk van Mirthe Blussé draait om kleur. Met levendige penseelstreken en spatten, of fijne lijnen en kleine tekens, maakt ze abstract werk, vaak reflecterend op de natuur, poëzie of muziek. Mirthe werkt in Amsterdam en in Barcelona.

Op de vraag hoe ze haar eigen werk zou beschrijven, zegt Mirthe: “Mijn werk is abstract. Minimaal. Met kleurrijke gewaagde penseelstreken of delicate lijnen, zoek ik naar een ritme en een stilte. Mijn werk is zeer intuïtief, maar ik probeer het samen te stellen om het tot zijn essentie te brengen. Vaak is het een reflectie op het leven, op de natuur of muziek. Afgelopen zomer wandelde ik bijvoorbeeld langs de noordkust van Spanje. De puurheid van dat landschap inspireerde me om nog meer minimaal werk te maken. Ik probeerde het vast te leggen in een reeks schilderijen met slechts een paar penseelstreken en een zeer bescheiden kleurenpalet.”

“Mijn uitgangspunt is vaak een ervaring of een emotie waarop ik wil reflecteren. Ik begin met het kiezen van de kleuren die ik wil gebruiken. Die voorbereiding van het kleurenpalet kan enkele dagen duren. Mixen, mixen, mixen, proberen, opnieuw mixen…
Meestal probeer ik mijn palet terug te brengen naar slechts een paar kleuren. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar ik denk er heel precies over na. Door de kleuren probeer ik een specifieke stemming over te brengen. Dus voor mij is die voorbereiding alles. Als ik dat eenmaal als basis heb, vertrouw ik op mijn intuïtie en geniet ik van maximale vrijheid tijdens het creëren.”

Bron: https://www.intoherstudio.com/mirthe-blusse-visual-artist/

Mirthe Blussé