SBK Art voucher, art as a present

“Ton of Marinde? Zoek het lekker uit”

30/09/2023 - 25/11/2023 @ SBK Dordrecht

Dit jaar presenteert SBK Dordrecht het werk van zes Dordtse kunstenaars in een driedelige serie. Op zaterdag 30 september om 16:00 uur opent de derde duo-expositie "Ton of Marinde? Zoek het lekker uit", met werken van Ton Haring en Marinde Molendijk. Een deel van de kunstwerken wordt opgenomen in de SBK-collectie, zodat iedereen het werk kan lenen en mee naar huis nemen.

Marinde Molendijk schildert haar kleurrijke, speelse en vrije werk vanuit haar atelier in Dordrecht. De natuur van het eiland is als inspiratiebron voor haar landschappen met mystieke en geheimzinnige plekken. Unicorns, oogverblindende cupcakes, overdadige tompoucen en ‘ little pony’s’ en regenboogsterretjes vormen haar thematiek. Deze kunstenares denkt en droomt in neon en vertaalt dat naar schilderijen die je laten wegdromen in een andere wereld.

Ton Haring verdiept zich in de wereld van de verbeelding. Zijn levendige creaties zijn geïnspireerd op de wonderen van de natuur, de raadsels van de wetenschap, de uitgestrektheid van de kunst en het tapijt van het leven zelf. Een onderscheidend kenmerk van Tons werk ligt in de nauwgezette aandacht voor detail. Gewapend met penselen, potloden, inkt en een assortiment digitale hulpmiddelen brengt hij zijn visies tot leven op het canvas.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht.