SBK Art voucher, art as a present

Tibor Dieters ‘Network’

06/10/2021 - 14/11/2021 @ SBK Amsterdam KNSM

In 2019 won Tibor Dieters de SBK Sprouts Young Talents Award. Vanaf 6 oktober tot en met 14 november toont hij zijn project ‘Network’ in zijn solo tentoonstelling.

Voor dit project transformeert Tibor Dieters postdozen in pinhole-camera’s, die hij vervolgens de kunstwereld rondstuurt. Als een voorruit die vliegen vangt, keren de postdozen terug als bewijs van hun reis. Ze vatten hun reis samen in één beeld, een fotogram, vol met de uitgestrekte geometrie van DHL-magazijnen. Het beeld is het resultaat van de routes en de anders onzichtbare arbeid van dienstdoende postbodes en koeriers.

Het proces legt op een unieke wijze de arbeid bloot die nodig is om beelden te produceren en onthult de anders ongrijpbare infrastructuur van cultureel en institutioneel kapitaal. Net als August Sander’s ‘Face of Our Time’, bestaat het project ook als een groeiende catalogus van de Nederlandse kunstindustrie, gebaseerd op de onderlinge verbondenheid van kunstenaars, curatoren, galeriehouders en diens neven-industrie — zoals lijstenmakers, werkplaats-assistenten en postbodes.

In samenwerking met diverse medewerkers van SBK Kunstuitleen & Galerie heeft Dieters een unieke serie locatie-specifieke fotogrammen gecreëerd door zijn pinhole-postdozen naar de KNSM-laan 307-309 te sturen. Het resultaat verbeeldt de arbeid, die de postdoos van zijn studio direct naar de voordeur van SBK gebracht heeft. Naast zijn fotogrammen presenteert Dieters een compleet nieuwe serie werken.

Feestelijke finissage: zondag 14 november. Tibor Dieters is vanaf 16.00 uur aanwezig om eventuele vragen over zijn werk te beantwoorden.

Je bent van harte uitgenodigd om deze finissage bij te wonen, maar uiteraard kun je ook nog op één van de andere dagen de expositie bezoeken!

Openingstijden:
Van woensdag t/m zondag 11.00 – 18.00 uur

 

Instagram Tibor Dieters

 

 

Exposure 53 (Vera Schoffelen)
Tibor Dieters
Exposure 54 (Priscilla Tosari)
Tibor Dieters