SBK Art voucher, art as a present

Teis Albers bij SBK Breda

10/06/2023 - 26/08/2023 @ SBK Breda

Van 10 juni t/m 26 augustus kun je het werk van Teis Albers vinden bij SBK Breda. De expositie is wegens succes verlengd! In het werk van Albers worden elementen uit de natuur, pop- en street art samengebracht op het digitale canvas. Zijn meest recente focus ligt op bloemen, die dienen als zijn muze.

De kijker blijft nieuwe dingen ontdekken in zijn gedetailleerde arrangementen met verborgen details in elke compositie. Vanuit het onderbewustzijn speelt hij met deze verschillende elementen en laat de composities laag voor laag ontstaan. Zijn mixed-media kunstwerken print hij op canvas en daarna voegt hij verf- en andere lagen textuur toe waardoor elk kunstwerk uniek wordt.

Het werk van Teis Albers is een mix van illustraties, typografie, fotografie en diverse compilatie technieken. Door zijn brede interesse in de kunst wil hij zich niet committeren aan een bepaalde stijl. Liever zoekt hij de grenzen op van zijn kunnen en experimenteert hij graag met nieuwe technieken. Hij vindt zijn inspiratie in vintage spullen, street-art, stripboeken, oude brochures, reizen, films, kunst, natuur en muziek.

Bouquet-serie

Voor zijn Bouquet-serie fotografeert Teis zijn eigen bloemen, soms al bijna vergaan. Hij fotografeert ze allemaal apart van elkaar en combineert ze later in Photoshop om zo zijn eigen boeket te creëren op zijn digitale canvas, waar hij de volledige controle heeft over formaat, compositie en kleur. Ook in zijn Bouquet-serie zijn diverse details verborgen in de composities.

Opening

Op zaterdag 10 juni wordt de expositie met werk van Teis Albers geopend. Om 14:00 uur is er een openingswoord en wordt er getoost op de expositie.

Let op! SBK Breda is van 3 t/m 12 augustus op vakantie.