SBK Art voucher, art as a present

‘Tamara/Tomorrow’ George Struikelblok

14/08/2022 - 21/09/2022 @ SBK Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst KNSM

Van 14 augustus t/m 21 september vindt de expositie ‘Tamara/Tomorrow’ van George Struikelblok plaats bij Galerie 23 te Amsterdam. De kunstwerken van Struikelblok typeren zich door het warme kleurenpalet en de losse schilderstijl van de kunstenaar.

Struikelblok schildert wat hij voelt; zijn werk is abstract zonder het figuratieve helemaal los te laten en in bijna al zijn doeken neemt hij teksten op. Naast schilderen werkt hij ook in andere media. Zo maakt hij ruimte vullende installaties, assemblage-achtige sculpturen en plaatst hij iconische beelden in de openbare ruimte. Voor deze expositie zal ook zijn videowerk ‘Illuminations about Tomorrow’ vertoond worden.

Levensverhaal

Doormiddel van zijn kunstwerken vertelt Struikelblok zijn levensverhaal aan de toeschouwer. Zelf zegt Struikelblok over zijn werk: ‘In het begin waren mijn schilderijen somber en donker, maar in de kleurrijke schilderijen waar ik momenteel het meest bekend om ben vindt een geleidelijke verandering plaats. De negatieve emoties (…) maken plaats voor gelukkigere, in verband met mijn eigen gezinsleven en vaderschap. Open staan voor verandering, het omarmen van de dingen in het leven die het belangrijkst zijn, beïnvloeden nu de richting van mijn werk.’

Achtergrond

Struikelblok ontwikkelde zich in een relatief korte periode tot één van de belangrijkste kunstenaars in Suriname. Zijn opleidingen volgde hij aan de Nola Hatterman Kunstacademie in Paramaribo en de Edna Manley School in Jamaica.

Feestelijke opening zondag 14 augustus

De expositie is te bekijken van 14 augustus t/m 21 september. Op zondag 14 augustus om 16:00 uur wordt de expositie feestelijk geopend. George Struikelblok zal hier zelf ook bij aanwezig zijn. Kom je gezellig langs?