SBK Art voucher, art as a present

Sporen

15/11/2018 - 25/11/2018 @ SBK Amsterdam KNSM

Met het Sporen project krijgen oude kunstwerken een nieuw leven en bieden we jonge kunstenaars een extra podium én de mogelijkheid om betrokken te zijn bij een uniek duurzaam project waarbij zij worden uitgedaagd om op een andere manier te werken.

Nadat kunstenaars aan een Sprouts-expositie hebben deelgenomen , blijft SBK hen volgen en samenwerken. Wij presenteren deze kunstenaars op kunstbeurzen als de KunstRAI en de Affordable Art Fair, organiseren exposities in de diverse SBK-galeries en verkopen hun werk aan bedrijven en pariculieren. Ook tijdens Sprouts is elk jaar aandacht voor Sprouts- deelnemers uit voorgaande jaren. Dit jaar hebben we tien kunstenaars gevraagd om nieuw werk te maken met door SBK ter beschikking gestelde kunstwerken uit de ‘vergeten collectie’, kunstwerken die door onherstelbare beschadigingen niet meer uitgeleend of verkocht kunnen worden.

We hebben de kunstenaars gevraagd zich de kunstwerken op hun eigen manier toe te eigenen of zich door het werk te laten inspireren. Hierdoor krijgen de werken een tweede leven als ‘collage-element’. Opvallend is hoe duidelijk de handtekening van de kunstenaars zichtbaar blijft in het nieuwe werk. Het publiek kan dit met eigen ogen aanschouwen in deze expositie die tijdens Sprouts te zien zal zijn. De Sporen-werken hangen naast recent werk van de kunstenaars.

Deelnemende kunstenaars zijn: Yara de Kok, Eva Kreuger, Romee van Oers, Manju Sharma, Emma Smids, Jef Stapel, Huub Vlemmings, Liza van Vliet, Timothy Voges en Amanda van Wijk.