SBK Art voucher, art as a present

Safae Gounane

03/02/2024 - 10/03/2024 @ SBK Amsterdam KNSM

Safae Gounane is de winnaar van de Otto Hetterscheid Prijs 2023. Haar oeuvre omvat schilderijen, animaties en video's, geïnspireerd door alledaagse scènes. Ze verkent thema's als existentialisme, intimiteit, sociale structuren, relaties, surrealisme en feminisme. Haar inspiratie vindt ze in archieven en fascinerende encyclopedieën. Haar liefde voor kleurschema's en fotografie komt ook tot uiting in haar werk.

Fotografie inspireert haar met name op het gebied van compositie; ze weet spontane momenten, beweging en intimiteit treffend vast te leggen. Safae put uit de geschiedenis en vertaalt dit naar de 21e eeuw, waarbij haar werk duidelijk beïnvloed wordt door popcultuur en moderne relaties.

Voor haar is intimiteit niet slechts een gevoel, maar ook een manier van observeren. Ze experimenteert graag met compositie, zoomtechnieken en kaders. Haar interesse in de sociale structuren van mensen, of het nu vrienden of vreemden zijn, leidt tot een fascinatie voor diverse identiteiten. Vanuit deze fascinatie speelt ze met narratieve elementen en creëert ze haar eigen personages.

Van 3 februari tot 10 maart heeft Safae Gounane een solo-expositie bij SBK Galerie 1. Deze expositie is het resultaat van de SBK Sprouts Young Talents expositie, waar ze in 2023 de SBK Otto Hetterscheid Prijs heeft gewonnen ter stimulering van jong talent.

Op zaterdag 3 februari van 17.00 tot 20.00 uur vindt de feestelijke opening plaats bij SBK Galerie Amsterdam KNSM-laan waarbij de kunstenaar persoonlijk aanwezig zal zijn om je te verwelkomen. De expositie wordt geopend met een muzikale live perfomance,Muziek uit een bubbel’, een project van appelmoesroes gericht op experimentatie en exploratie: wanneer wordt geluid muziek en welke rol heeft de omgeving daarin?