SBK Art voucher, art as a present

Eveline Braak & Richard Price

06/06/2021 - 11/07/2021 @ SBK Amsterdam KNSM

In deze duotentoonstelling gaan de abstracte schilderijen van Eveline Braak en de kleurrijke sculpturen van glaskunstenaar Richard Price een spannende relatie met elkaar aan.

Richard is een zeer begaafde glaskunstenaar en zijn werk is in binnen- en buitenland te zien. De van oorsprong Britse kunstenaar is woonachtig in Nederland en Thailand, wat ook doorsijpelt in zijn werk. Thema’s in zijn werk zijn mensfiguren, dieren, natuur en cultuur.

Finissage: zondag 11 juli 15.00 – 17.00 uur (in aanwezigheid van de kunstenaars)

Speelse en eenvoudige vormen staan centraal in de schilderijen van Eveline Braak. In de abstracte composities gaan de vormen en kleuren een relatie met elkaar aan. Met krachtige kleuren en zelfbewuste kwaststreken schildert zij ze op het grote doek. Toch is haar werk gelaagd en zorgvuldig opgebouwd, met hier een daar een ruw randje. In de kleine doeken gebruikt zij naast verf ook collage, wat een gelaagd en speels effect geeft. Sinds vorig jaar werkt zij met grafische technieken. Deze vertaalslag geeft weer nieuwe inspiratie en mogelijkheden, in haar zoektocht naar balans en spanning. De mogelijkheden zijn eindeloos.