SBK Art voucher, art as a present

Ralf of Rob

17/02/2023 - 01/04/2023 @ SBK Dordrecht

Wie neem je mee naar huis? SBK Dordrecht stelt dit jaar het werk van 6 Dordtse kunstenaars tentoon in de 3-delige serie ‘Wie neem je mee naar huis?’ Op 17 februari opent uur de eerste duo-expositie met Ralf Kokke en Rob Vis. Een deel van de kunstwerken wordt opgenomen in de collectie, zodat iedereen ze kan lenen en mee naar huis kan nemen.

Voor zijn werk put Kokke uit zijn jeugdherinneringen en dromen, maar ook uit archetypes van Carl Jung, Egyptische kunst en Sumerische kunst. Met het gebruik van universele symbolen en tijdloze thema’s laat hij de wereld zien vanuit de ogen van een kind dat zich bewust is van het volwassen worden. Onschuld, comfort, veiligheid en verwondering gaan over in een reis naar zelfontdekking en een plek waar dromen en realiteit samenleven in perfecte harmonie.

In het abstracte werk van Rob Vis ontbreekt de figuratieve mens, maar knipoogt hij naar het menselijke werk en de psyche. Zo werkt hij met de sporen die de mens achterlaat of ontdekt hij de simplistische schoonheid van de afwezigheid in industriegebieden en verlaten werkgebieden. Grote vlakken, chaotische onderbrekingen en kleurrijke composities door afwisselde verfsoorten, spuitbussen en gekras trekken je aandacht.

Ralf Kokke
Ralf Kokke
Rob Vis
Rob Vis