SBK Art voucher, art as a present

Openingsexpositie SBK Breda

19/03/2023 - 30/04/2023 @ SBK Breda

Op zondag 19 maart van 13.00 - 16.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwe locatie van SBK Breda, met om 14.00 een openingswoord van Dingeman Kuilman, directeur van het Stedelijk Museum Breda.

Wij vinden het als SBK Breda belangrijk om kunstenaars van-, uit- en verbonden met Breda een podium te bieden en leggen in de uitleen de focus op het werk van Bredase kunstenaars uit de omvangrijke SBK collectie, zoals Lily van der Stokker, George Korsmit en Frans van Veen.

Tijdens openingsexpositie is in onze SBK Galerie werk te zien van de kunstenaars Martin Copier, Eelco Brand en Paul Smulders.

Daarnaast zal het indrukwekkende project ‘Vleugellam’ te zien zijn. Het project ‘Vleugellam’ is een project over armoede, gemaakt door kunstenaars Charlotte Hoeksma, Daan Hobbel, Jasmijn Bunte en Ilya van Opstal. In het project zijn audio verhalen te horen, interviews met lokale mensen, die de makers via stichting Quiet Breda hebben benaderd. Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland.

In de installatie wordt de schaamte en beklemming die armoede met zich meebrengt, zichtbaar gemaakt. De verhalen achter de voordeur die niet worden gehoord. Om bewustwording te creëren rond armoede die zich achter voordeuren bevindt.

Luister naar de verhalen. Prik de bubbels door. Komt u dichterbij?