SBK Art voucher, art as a present

Met lef verzameld #1: werken uit de SBK Kerncollectie

15/03/2019 - 10/04/2019 @ SBK Amsterdam KNSM

In aanloop naar het 65-jarig bestaan van SBK Kunstuitleen & Galerie in 2020, geven wij je een kijkje in ons 'verzamel dna' met de expositiereeks ‘Met lef verzameld’.

De eerste expositie uit de reeks ‘Met lef verzameld’ opent op vrijdag 15 maart 2019 bij SBK Galerie 1 Amsterdam. Met werk van Fransje Killaars, Cornelius Rogge, Lilly van der Stokker, Natasja Kensmil, Henk Visch, Folkert de Jong, Eric Odijk.

SBK heeft ruim 30.000 uitleenbare kunstwerken in haar totale collectie van circa 4.500 verschillende kunstenaars, verzameld in een tijdsbestek van ruim 6 decennia. Daarin bevinden zich unieke stukken behorend tot verschillende stromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis.

De kerncollectie is de pijler van onze gehele collectie; de kunstwerken die hier onderdeel van zijn, vormen zogezegd de kwalitatieve highlights. De kernwerken uit de SBK-collectie van kunstenaars die in de loop der tijd zijn uitgegroeid tot (inter)nationale en regionale namen binnen de kunstwereld, vormen ook een kwaliteitsmeting voor de aankoop van nieuw werk van een nieuwe lichting kunstenaars.

Lees hier verder over de SBK-kerncollectie.