SBK Art voucher, art as a present

Louise te Poele

31/10/2019 - 24/11/2019 @ SBK Amsterdam KNSM

Louise te Poele (1984) onderzoekt het licht en de composities van de oude meesters om hier vervolgens een compleet eigen draai aan te geven.

Louise te Poele (Winterswijk, 1984) onderzoekt het licht en de composities van de oude meesters om hier vervolgens een compleet eigen draai aan te geven. Haar atelier is gevestigd in een voormalig militair hospitaal. Naast haar werkplaats is het de thuisbasis van een wonderlijke verzameling objecten.
De schatten en rariteiten die ze her en der oppikt vormen de ingrediënten van haar stillevens. Ondanks de soms wonderlijke composities en chemische kleurstellingen zijn haar werken direct herkenbaar als voortzetting van een schilderkunstige traditie.

Louise te Poele woont en werkt in Arnhem, waar ze in 2008 afstudeerde aan de Fine Art afdeling op ArtEZ in Arnhem. Er volgde een veelgeprezen serie portretten van plattelanders in de Achterhoek, de streek waar zij opgroeide: Farmers.

Haar werk wordt getoond van Parijs en New York tot in Hong Kong, Berlijn en Istanbul en is onder meer opgenomen in de collectie van Museum Arnhem.