SBK Art voucher, art as a present

Leonardo LEMORÉ: El Color de mi Tierra

30/07/2017 - 08/08/2017 @ SBK Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst KNSM

'El Color de mi Tierra' of 'De Kleuren van mijn Land', een expositie van de Colombiaanse kunstenaar Leonardo Moreno Rey LEMORÉ.

“We all use the mirrors to see our face, but only artists use art to see our soul.”

LEMORÉ

Leonardo Moreno Rey ‘LEMORÉ’ (Bogotà, Colombia) heeft zijn leven aan het schilderen gewijd. Al van jongs af aan raakte hij zo bewogen van de meer- kleurigheid van zijn land dat hij deze wou vastleggen op doek.

De op landschappen lijkende werken worden niet bewust zo vastgelegd. Lemoré zelf stelt dat hij geen landschappen schildert, maar dat de streken die hij aanbrengt onderdeel zijn van een grotere emotie die hij waarneemt als hij op bepaalde plekken is. Lemoré laat de betekenis van het schilderij aan de toeschouwer en diens eigen referentie- kader over:

“That’s the possibility that I offer the viewer: the opportunity to find himself through my paintings.”

Zijn drang naar het kunstenaarschap komt van zijn familie, hoewel er echter geen beeldend kunstenaars, maar muzikanten in zijn familie waren. De eerste serie schilderijen heette ‘Dromen van het universum’, zijn tweede serie ‘Horizons’, gevolgd door ‘De Kleur van mijn Land’.

LEMORÉ exposeerde niet alleen in Colombia, maar ook in andere Zuid- Amerikaanse landen en in Europa. Onder de hoogtepunten van zijn carrière vallen de vele onderscheidingen voor zijn werk, zoals het winnen van de American Bicentennial in Tunja Boyacá in het kader van het International Festival of Culture in 2010. Zijn werk siert een aantal boekcovers zoals het Argentijnse ‘The Education of Youth in the Future’ uit 2015 dat momenteel op de officiele site van het UNESCO is gepubliceerd. Tevens is hij geselecteerd door een internationale jury om Colombia te vertegenwoordigen in de Hispanic Heritage Month in de VS in oktober van dit jaar.

LEMORÉ heeft zich ook hard gemaakt voor de Universe Chia Painting Prize in 2012. Zijn werk wordt al meer dan zes jaar getoond in een vooraanstaande galerie in Miami. Hij exposeerde ook in het Museum of Art Orlando- OMA, hij was de eerste Colombiaanse kunstenaar die in Florida zijn werk mocht tonen. Het gemeentehuis in Orlando organiseerde ook een privé expositie van zijn werk. Verder werd hij gehonoreerd door het Museum of the Americas in Houston, Texas tijdens een groepsexpositie van internationale kunstenaars. Tevens was hij de enige Latijns- Amerikaanse kunstenaar wiens werk door The Agora Gallery in New York aan verzamelaars werd getoond en ontving hij verscheidene prijzen en werd hij door internationale instellingen erkend.

http://lemore-art.blogspot.com.co/

 

Leonardo Lemoré