SBK Art voucher, art as a present

KunstRAI Revisited

05/04/2024 - 21/04/2024 @ SBK Amsterdam KNSM

Van 27 maart t/m 1 april staan we op de KunstRAI, waar we het werk van de kunstenaars Martha Scheeren, Rozemarlin Borkent en het kunstenaarsduo Van Veen & Mus presenteren. Maar zes dagen vinden we eigenlijk wat kort. Daarom hebben we besloten om de expositie bij onze eigen vestiging nog wat te verlengen. Met de expositie ‘KunstRAI Revisited’, die van 5 t/m 21 april plaatsvindt, geven we je nog wat extra tijd om de bijzondere werken van deze kunstenaars te komen bekijken.

In de expositie staat het werk van deze kunstenaars centraal:

Rozemarlin Borkent laat de verscheidenheid van mensen en hun kijk op de wereld samenkomen in haar iconische beelden, die ze creëert met digitale technieken en AI. Door het samenbrengen van verschillende tijdperken en werkelijkheidsdimensies, overstijgt ze de vergankelijkheid van het leven en vereeuwigt ze de ziel van de mensheid.

Martha Scheeren heeft een fascinatie voor kleur en licht. Met haar werk wil zij kleur als een optisch verschijnsel – als eigenschap van licht – neerzetten. Kleuren die vibreren, waardoor het lijkt alsof de werken zelf de bron van het licht zijn.

Van Veen & Mus bouwen in hun studio diorama’s met echte planten, bloemen en bonsaibomen. Deze worden gefotografeerd en vervolgens digitaal gemanipuleerd tot eindeloze landschappen, of zoals in hun laatste werk, tot “Water Gems”. Op deze manier moedigen ze zichzelf aan om na te denken over het concept ‘natuur’. Het werk dient als een meditatieve reis naar de kern van het botanische leven. In elk frame zoeken ze naar de essentie van de natuur en van hun bestaan.

Van 5 t/m 21 april ben je van harte welkom om deze bijzondere werken te komen ervaren.