SBK Art voucher, art as a present

Joran van Soest

07/04/2019 - 12/05/2019 @ SBK Amsterdam KNSM

Is this ... What we did leave them with ? Expositie Joran van Soest, winnaar SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs

Joran van Soest won in 2018 de SBK Otto Hetterscheid Stimulerings prijs tijdens Sprouts Young Talents in Loods 6, waarbij hij vijfenveertig andere, net afgestudeerde kunstenaars achter zich liet. Daarmee heeft hij een solo expositie bij één van de vestigingen van SBK Kunstuitleen & Galerie in de wacht gesleept. Van 7 april t/m 12 mei presenteert SBK Galerie 1 zijn werk.

Joran is al weer bezig met een nieuwe project, De Zeppelin en doet daarvoor een crowdfunding campagne. Bekijk zijn filmpje en steun hem. Dat kun je natuurlijk ook doen door nog tot 12 mei de expositie te bezoeken en jezelf blij te maken met een aankoop van een van zijn waanzinnige werken.

Meer over zijn nieuwste project en crowdfunding zie deze link .

Juryrapport over Joran

De jury van de SOH-prijs 2018 noemt zijn werk zowel krachtig, poëtisch en verhalend, onderzoekend en gelaagd, niet alleen qua inhoud maar ook in de uitvoering. Op experimentele wijze maakt hij gebruik van uiteenlopende media en technieken. Hij experimenteert met een combinatie van tekenen, schilderen, collage, fotografie, performance en film.

De SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars om hen te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling.

Lees meer over de achtergrond van de SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs en de winnaars van 2017.

Over Joran van Soest

Joran van Soest (1994) studeerde in 2018 af aan de kunstacademie AKV St. Joost in Den Bosch. De focus van zijn onderzoek lag op zijn relatie tot zijn omgeving en zit vol tegenstellingen. Van onschuld in het begin naar complexe volwassenheid. Het onderdanige versus de dominante. Van geladen seksuele spanningen tot een rustig verlangen naar een gedachte, Joran beweegt zich tussen deze 2 uitersten en herdefinieert zijn eigen definitie van intersubjectieve ruimte.

Joran van Soest
Joran van Soest
Joran van Soest krijgt SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs 2017