SBK Art voucher, art as a present

Ice Blue

09/01/2021 - 07/02/2021 @ Online kunstuitleenexpositie

Als wij klanten vragen naar hun lievelingskleur, blijkt meer dan de helft te kiezen voor blauw. Geen wonder, want blauw wordt geassocieerd met lichtheid, vrijheid, zee en vakantie.

Een mooi uitgangspunt dus om kunst te kiezen op basis van je favoriete kleur(en). Blauw is ook kalmerend en fris, stabiel, ruimtelijke en tijdloos!

Blauw was vroeger een dure en ingewikkelde kleur om te maken. Verfpigmenten werden toen nog gemaakt van natuurlijke stoffen en de kleur blauw werd verkregen door het vermalen van de edelsteen Lapis Lazuli. Een steen die niet altijd voor handen was. Tegenwoordig gaat dit een stuk makkelijker met synthetische pigmenten.

In deze online expositie hebben we verschillende kunstwerken verzameld waarin de kleur blauw de boventoon voert.

Is dit ook jouw favoriete kleur? En wil jij thuis een kalmerend, fris gevoel creeeren? Met je tenen in het koele water? Dan kun jij hier vast iets tussen vinden wat binnenkort bij jou boven de bank (of boven je bed of de eettafel) de show steelt!

Is het nog niet genoeg of heb jij een andere favoriete kleur, kijk dan in onze online collectie waar je naast kleur, ook op onderwerp, materiaal of formaat kunt zoeken. Al deze kunstwerken zijn te leen en te koop.