SBK Art voucher, art as a present

Hollandse luchten vervelen nooit

04/11/2022 - 31/12/2022 @ Online expositie

Nee. Nederland staat niet direct bekend om zijn mooie weer, maar zeker wel om zijn mooie lucht. In deze online expositie besteden we aandacht aan dit even boeiende als veranderlijke fenomeen.

In dit land is de lucht nooit hetzelfde. Er zijn wolken in ontelbare soorten, vormen en kleuren: van inktzwart en helder wit tot staalblauw, oranje en dieppaars met een geel randje. De lucht, je raakt er nooit op uitgekeken.

Werp een blik omhoog en verbaas je over het wolkenspel. Ook voor kunstenaars zijn de wolken en de lucht een onuitputtelijke bron van inspiratie. In deze online expositie besteden we aandacht aan dit even boeiende als veranderlijke fenomeen.

Hoe komt de Nederlandse lucht zo bijzonder dat het hele generaties kunstenaars aantrok? Volgens sommigen komt het omdat het vele water in Nederland het licht reflecteerde tegen de wolken en dat een bijzonder beeld opleverde. Anderen zeggen dat het door de waterrijke, grijze luchten komt, waardoor harde contrasten vervagen. Als dan de zon ergens doorbreekt lijkt het alsof het landschap op die ene plek wordt opgetild.

Hoe dan ook, de Nederlandse luchten blijven een mooi schouwspel en op sommige momenten een absolute bezienswaardigheid.

Interesse in een van de kunstwerken, reserveer hem dan direct, dan kun je hem binnenkort aan je muur hebben hangen.