SBK Art voucher, art as a present

ga je voor Ad of hou je meer van Kitty?

22/07/2023 - 09/09/2023 @ SBK Dordrecht

Dit jaar presenteert SBK Dordrecht het werk van zes Dordtse kunstenaars in een driedelige serie. Op 22 juli om 15:00 uur opent de derde duo-expositie "ga je voor Ad of hou je meer van Kitty?", met werken van Ad Wesseling en Kitty van der Veer. Een deel van de kunstwerken wordt opgenomen in de SBK-collectie, zodat iedereen het werk kan lenen en mee naar huis nemen.

Ad Wesseling, een Dordtse kunstenaar, maakt gebruik van foto’s uit kranten, tijdschriften en internet als basis voor zijn portretten. Hij voegt zijn eigen handschrift toe om deze afbeeldingen eigen te maken. Zijn werken worden gepresenteerd in zwart-wit met een steunkleur, waarbij de uitdrukkingen en emoties van de geportretteerden centraal staan. In zijn landschappen speelt Wesseling juist met kleur en abstracte vormen. Hij zoekt naar leegheid en ruimte in zijn ideaalbeeld van het landschap, waarin geen menselijke aanwezigheid te vinden is.

Ook in het werk van Kitty van der Veer speelt kleur een belangrijke rol. Ze creëert gelaagde verhalen die zich afspelen zonder dat we er bewust van zijn. Denk aan een rollende donder voorbij de horizon of eeuwenlang vastgevroren in een fossiel. Haar tekeningen onderzoeken de oorspronkelijke natuur en de invloed van de mens daarop.