SBK Art voucher, art as a present

Een kijkje in de keuken

17/04/2020 - 05/05/2020 @ Online expositie

Recept voor vandaag: -een leeg wandje in de keuken -een stuk of wat kunstwerken (natuurlijk wel je favorieten!) -een paar haakjes

En je maakt je eigen keukenkunstwand in een ommedraai! Succes verzekerd!
En kom je nog wat kunstwerken tekort? Bekijk dan deze selectie die we voor je gemaakt hebben.

Inspiratie voor kunst in de keuken
Kunst stimuleert je creativiteit. Misschien creëer jij met kunst in de (woon)keuken wel een plek waar je hele gezin meer tijd wil doorbrengen, bijvoorbeeld om huiswerk te maken, te knutselen of spelletjes te spelen. SBK heeft tal van mooie kunstwerken in de collectie die eten of drinken als onderwerp hebben. De keuken is een prima plek om een komische noot aan je interieur toe te voegen.

4 tips voor het inrichten van je keuken met kunst
De keukens in de meeste Nederlandse huizen beschikken niet over veel vrije muurruimte. Wil je kunst in de keuken ophangen, dan moet je goed nadenken over hoe je het werk tot zijn recht laat komen.

Hoge plafonds
Woon je in een huis met een hoog plafond? Grote kans dat je keukenkasten niet de gehele wand beslaan. Een goede plek voor een groter kunstwerk is dan boven die kasten. Het is een subtiele manier om kunst in je keuken te verwerken.

Open planken
Decoratieve wandplanken of open vakkenkasten zijn een prima plek voor kleine schilderijen of sculpturen. De inspiratie voor kunst in je keuken, haal je uit je passies, je hobbies of je favoriete eten. Ben je een echte vegetariër, dan is een prachtig stilleven met bijvoorbeeld een groente-of fruitmand een prima keuze. Of wat dacht je van een gedekte tafel met een geblokt tafelkleed?

Contrasterend
Heb je een neutrale, rustige keuken met grote gelijk gekleurde vlakken, dan is het erg leuk om een schilderij uit te kiezen dat een flink contrast geeft met het interieur van je keuken.

Open keuken
Als je een open keuken hebt, kun je de stijl van je woonkamer doortrekken naar je keuken. Kies voor kunst in gelijke kleurtinten en in hetzelfde genre. Op die manier betrek je de keuken bij de rest van je woonkamer en lijkt de totale ruimte nog groter.