SBK Art voucher, art as a present

Dordt hé

12/01/2019 - 24/02/2019 @ SBK Dordrecht

In de expositie 'Dordt hé' wordt een verzameling fotografisch werk getoond van het eiland van Dordrecht en haar inwoners.

De expositie bestaat uit recent werk van Mascha Joustra en ouder werk (om en nabij 1980) van verschillende (Dordtse) kunstenaars, te weten: Thijs Wolzak, Anna Pool, Jannes Linders, Hans de Jong en Wick van Rij.

Mascha Joustra maakte de serie ‘Elders’ waarin zij haar ervaring als katholieke Brabander met het protestantse Dordrecht heeft willen vastleggen. Het resultaat is een schitterende en goed ontvangen fotoserie van het eiland van Dordrecht, haar rivieren en haar inwoners. Of zoals zij zelf zegt: ‘het verlangen naar ‘elders’ wordt weergegeven in verhalende beelden die doen denken aan tijden van weleer, het symboliseert een weemoed naar toen. De foto’s van Thijs Wolzak, Anna Pool, Jannes Linders, Hans de Jong  en Wick van Rij corresponderen met het recentere werk van Mascha Joustra in hun weergave van plekken en mensen die Dordrecht typeren. Deze werken zijn onderdeel van de SBK Collectie.

Mascha Joustra
Hans de Jong
Anna Pool
Mascha Joustra