SBK Art voucher, art as a present

Diamond Rooms | 60 jaar SBK Kunstuitleen

10/11/2015 - 20/11/2015 @ SBK Amsterdam KNSM

November 2015 schittert SBK, de eerste kunstuitleen van Nederland, met een grootse overzichtsexpositie Diamond Rooms. Ter ere van ons 60-jarig bestaan zijn een aantal prominenten als gastconservator in de omvangrijke SBK-collectie gedoken, op zoek naar verborgen schatten.

De persoonlijke selecties zijn van 10 tot en met 22 november te bezichtigen tijdens de expositie die plaatsvindt in de voormalige bagagehal van Loods 6 op het KNSM-eiland in Amsterdam. Uniek is dat bezoekers de geëxposeerde kunstwerken kunnen lenen en direct mee naar huis mogen nemen.

De line-up van gastcuratoren bestaat naast Wim Pijbes (directeur Rijksmuseum), uit: Jim de Groot (artiest), Cintha van Heeswijck (oprichter ARTZUID), Remy Jungerman (kunstenaar), Carlein Kieboom (hoofdredacteur vtwonen), Hadewych Minis (zangeres, actrice), Kajsa Ollongren (wethouder en locoburgemeester Amsterdam), Kees van Twist (oud-directeur Groninger Museum) en Jop Ubbens (directeur Christie’s). Naast de selectie van gastcuratoren bestaat Diamond Rooms uit presentaties van kunst uit verschillende decennia, vanaf de jaren ’50 tot nu. Bijzondere aandacht is er voor ‘kunst van nu’ met werk van recent afgestudeerd aanstormend talent. Met deze unieke samensmelting van oud en nieuw werk, afkomstig uit diverse kunststromingen, gegroepeerd rond verschillende thema’s toont SBK haar bijzondere en unieke collectie.

De persoonlijke selecties zijn van 10 – 22 november te bezichtigen tijdens Diamond Rooms bij SBK KNSM/Loods 6 in Amsterdam.

Filmpjes YouTube:
Jop Ubbens (chairman Christie’s), Hadewych Minis (zangeres, actrice), Jim de Groot (artiest), Carlein Kieboom (chief editor vtwonen), Kees van Twist (oud-directeur Groninger Museum) & Peter Weeda (Twist Art & Projects), Cintha van Heeswijck (oprichter ARTZUID) en Remy Jungerman (kunstenaar).