SBK Art voucher, art as a present

De Kleine Suriname Tentoonstelling

17/11/2019 - 08/12/2019 @ SBK Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst KNSM

Er gebeurt veel omtrent Suriname. Niet alleen is sinds een maand de grote Suriname tentoonstelling in De Nieuwe Kerk in Amsterdam te bewonderen, ook het Museum van Loon, het Tropenmuseum Junior en kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae hebben zich verdiept in de voormalige Nederlandse kolonie. 

Galerie 23 werkt al meer dan 10 jaar met gerenommeerde Surinaamse kunstenaars en ook in de collectie van de SBK Kunstuitleen zijn er bijzondere werken te vinden. Reden genoeg om een kleine versie van de grote Suriname tentoonstelling te houden.

U kunt bij ons een mooie verzameling kunstwerken zien van de oudere generatie Surinaamse kunstenaars, zoals Quintus Jan Telting en René Tosari, gevestigde kunstenaars als Remy Jungerman (representeerde Nederland in de Venetie Biënnale) en Michael Tedja en de jongere generatie kunstenaars zoals de net van de Fotoacademie afgestudeerde Jaasir Linger.

Ook vertegenwoordigd in de tentoonstelling: Sunil Puljhun, Ken Doorson, Natasja Kensmil, Ilene Themen, Ramon Bunsee, Guillaume Lo-A-Njoe en George Struikelblok.