SBK Art voucher, art as a present

De keuze van Celie Hekkert

15/08/2023 - 16/09/2023 @ Online expositie

Klanten vragen ons geregeld: wat voor kunst hebben jullie zelf in huis of wat zouden jullie uit de collectie kiezen? Als je dagelijks wordt omgeven door kunst, beïnvloed dat je smaak? In deze serie vragen we collega's een keuze te maken uit de SBK-collectie...raak je geïnspireerd, dat is leuk, want alle uitgelichte werken zijn te leen of te koop. Dit keer de keuze van Celie Hekkert.

Celie is een enthousiaste kunstliefhebber met een passie voor hedendaagse en moderne kunst. Naast haar studie Kunstgeschiedenis werkt ze in de weekenden bij SBK, waar ze wordt omringd door een diverse kunstcollectie.

“Studeren en werken in de kunst hebben mijn blik op kunst echt verbreed. Door mijn studie en de steeds veranderende onderwerpen die daar behandeld worden, raak ik steeds weer geïnteresseerd in nieuwe dingen. Ook in mijn werk bij SBK merk ik dat mijn favoriete kunstwerken om de zoveel tijd weer naar een soms totaal andere selectie veranderen. Ik raak voortdurend geïnspireerd door nieuwe artistieke uitdrukkingsvormen en dat weerspiegelt zich in mijn favoriete kunstwerken.”

In ieder geval is duidelijk dat Celie een voorliefde heeft voor abstracte schilder- en beeldhouwkunst, vooral als er diepte of beweging in het werk te vinden is. Onlangs heeft ze een nieuwe fascinatie ontdekt: textiele werken. Kunstenaar Julia Kiryanova’s trekt daarbij vooral haar aandacht en staat nu in haar favoriete selectie.