SBK Art voucher, art as a present

Conny Spuybroek in Stedelijk Museum Breda

13/05/2023 - 13/09/2023 @ SBK Breda

Vanaf 13 mei zal het Stedelijk Museum Breda doorlopend werk van Bredase kunstenaars uit de SBK-collectie tentoonstellen. SBK selecteert kunstwerken uit de SBK-collectie die aansluiten op de tentoonstellingen die in het museum te zien zijn. Voor de eerste kunstenaar is gekozen voor Conny Spuybroek, die aansluit op de tentoonstelling ‘Ambitie en Verlangen, het verhaal van het 19e-eeuwse Breda.

Begin 2000 heeft SBK veel kunstwerken aangekocht van de gemeente Breda. Werk van kunstenaars die een link hebben met Breda is zo in de collectie van de SBK terechtgekomen. Omdat Stedelijk Museum Breda ook kunst uit Breda verzamelt en presenteert vullen de collecties elkaar goed aan.

In tegenstelling tot de kunstwerken in het museum, kunnen de kunstwerken van SBK worden geleend om mee naar huis te nemen! Het museum heeft SBK uitgenodigd om op een speciale wand steeds een ander werk van een kunstenaar uit onze collectie te presenteren. Voor de keuze van de kunstenaar laat SBK zich inspireren door de thema’s en tentoonstellingen die op dit moment in het museum te zien zijn.

Over Conny Spuybroek

De eerste kunstenaar die te zien is, is Conny Spuybroek (1966). Spuybroek, geboren en getogen in het pittoreske Oud-Drimmelen, voelt zich helemaal thuis in het Brabantse platteland. Na een avontuurlijk verblijf in een houten keet in het bos bij Tilburg, verhuisde ze naar Amsterdam om daar beeldhouwen aan de Rietveld Academie te studeren. Sindsdien focust ze zich naast fotografie en schilderijen van Brabantse landschappen, op een breed scala aan materiaal en technieken, zoals tekeningen, keramiek, textiel en vlechtwerken van wilgentakken.

Hoewel ze nog regelmatig terugkeert naar haar roots in Brabant, brengt Spuybroek het grootste deel van het jaar door in Frankrijk, waar ze zich laat inspireren door de betoverende omgeving. Tijdens een verbouwing ontdekte ze een prachtig 19e-eeuws behang op de muur en dit werd de basis voor haar landschappelijke collages. Met haar werk weet Conny Spuybroek op een unieke manier haar liefde voor de natuur en het platteland uit te drukken.

Interesse in het lenen van een werk van Conny Spuybroek?

Neem dan contact op met SBK via de mail of telefoonnummer +31 (0)20 620 13 21, en je wordt zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze medewerkers bij het reserveren van het werk!

Over SBK Kunstuitleen & Galerie

Stichting Beeldende Kunst (SBK) werd in 1955 opgericht door kunstenaar Pieter Kooistra. Met een bakfiets vol kunstwerken reed hij langs huizen om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Inmiddels is SBK uitgegroeid tot een kunstuitleen en galerie met vestigingen in Amsterdam, Dordrecht, Tiel en Breda, waar particulieren en bedrijven kunst kunnen lenen en kopen. Bij SBK leen je al voor € 6,25 per maand de meest bijzondere kunstwerken!

Conny Spuybroek
Conny Spuybroek
Conny Spuybroek
Conny Spuybroek
Conny Spuybroek