SBK Art voucher, art as a present

Between Imagery and Body: Oduber & Wever

27/09/2020 - 28/09/2020 @ SBK Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst KNSM

Galerie 23 nodigt u uit voor een presentatie van multidisciplinaire kunstenaars Ryan Oduber en Alydia Wever op zondag 27 september om 16u.

Alydia Wever doet de komende jaren cultureel, antropologisch en historisch onderzoek naar haar roots, die zich bevinden in Europa, Zuid-Amerika en de Nederlandse Caraïben.

Daarvoor kreeg zij eerder dit jaar de Werkbijdrage Bewezen Talent van het Mondriaan Fonds. Wever zal reizen door Aruba, Curaçao, Spanje, Venezuela en Colombia voor archiefonderzoek om zo haar genealogische gegevens te achterhalen, met het idee deze te presenteren door middel van kunstwerken, video en performances.

De resultaten van dit onderzoek zijn in een reizende tentoonstelling vanaf 2021 te zien in fragmenten van 6 series in Nederland, Curaçao, Aruba en Venezuela.

De Arubaanse kunstenaars Oduber en Wever zijn vanaf 2008 begonnen met het samenwerken op het gebied van multidisciplinaire dans, theater- en kunstproducties, video-art en documentaires. Tijdens dit event zullen zij niet alleen hun gezamenlijk project presenteren, maar zich ook manifesteren als individuele Dutch Caribean artists in Nederland.

 

The New Age of Reason
Alydia Wever
ANTHROPICAL - video-still
Oduber & Wever