SBK Art voucher, art as a present

Ben Oldenhof – Beelden & Reliëfs

24/03/2024 - 05/05/2024 @ SBK Amsterdam KNSM

De reliëfs van Ben Oldenhof zijn een verkenning van materialen en kleuren als de kern van het kunstwerk, gepresenteerd in twee dimensies. Hij bewerkt op intuïtieve wijze gaas en kunstvezelrasters met lakken en pigmenten en laat zich verrassen door wat er onder zijn handen ontstaat.

De drager, het materiaal en de toegevoegde kleurnuances bepalen uiteindelijk het kunstwerk, waarbij ook toeval een rol speelt. Ondanks dat Oldenhof de toevalsfactor steeds beter beheerst en hij doelgerichte acties onderneemt, blijft een deel van het resultaat afhankelijk van toeval.
Zijn unieke techniek bevindt zich op het grensvlak tussen schilderen en boetseren, wat resulteert in intense, bijna gloeiende werken die een subtiele driedimensionale ervaring oproepen.

Ben Oldenhof heeft een lange, succesvolle carrière als keramist en beeldhouwer, waarbij hij zich voornamelijk heeft toegelegd op metalen sculpturen en assemblages. Zijn werken zijn opgenomen in diverse museumcollecties en privéverzamelingen. Zijn monumentale sculpturen, die hij in opdracht heeft vervaardigd zijn op verschillende locaties in Nederland te vinden.

De expositie Beelden & Reliefs van Ben Oldenhof is te zien van 24 maart t/m 5 mei bij SBK Amsterdam KNSM.

Finissage

Op zondag 5 mei vindt om 15:00 uur een feestelijke finissage plaats in aanwezigheid van de kunstenaar zelf. Je bent van harte uitgenodigd!