SBK Art voucher, art as a present

Bas Losekoot | The Urban Millennium Project

21/05/2017 - 19/06/2017 @ SBK Amsterdam KNSM

Met trots presenteert SBK Galerie 1 ‘the Urban Millennium Project’ van fotograaf Bas Losekoot. Voor het eerst is een overzicht te zien van dit ambitieuze fotoproject.

FINISSAGE EN ARTIST TALK
Je bent van harte uitgenodigd op zondag 18 juni 2017 om 15:00 uur voor de finissage en artist talk van de expositie ‘the Urban Millennium Project’ van fotograaf Bas Losekoot in SBK Galerie 1 KNSM Amsterdam.
In de artist talk vertelt Losekoot hoe hij tot dit ambitieuze fotoproject is gekomen. Het is die dag de laatste kans om deze unieke foto expositie te bekijken.

Vanaf 2011 bezocht Losekoot de dichtstbevolkte steden ter aarde, van Sao Paulo tot Mumbai, om de gevolgen van urbanisatie en het effect van bevolkingsdichtheid op de mobiliteit van mensen vast te leggen. Losekoot is geïnteresseerd in hoe wij ons tot de stad verhouden, tot elkaar, en vooral tot onszelf.

CROWDFUNDING VOOR EEN BOEK
Tijdens de opening is de eerste editie geveild door veilingmeester Paulina Cramer, verbonden aan Christie’s Amsterdam. De opbrengt van de veiling en de verkoop van de special edition komt geheel ten goede aan een fotoboek van dit project.

Bas Losekoot (1979), die in 2001 afstudeerde aan de opleiding ‘Fotografische Vormgeving’ aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en recentelijk een Master Degree behaalde in ‘Photography and Urban Cultures’ aan Goldsmiths, University of London, fotografeert, met sociologisch inzicht, dagelijkse mini-ontmoetingen op drukke knelpunten in de stad. Door zijn dramaturgische benadering van de straat, worden kleine gebaren verheven tot theatrale gebeurtenissen. Werkende met cinematografische technieken lijkt hij straat-fotografie opnieuw uit te vinden.

Onderdelen van zijn project zijn reeds te zien geweest in BOZAR in Brussel, PhotoIstanbul , New York Photo Festival en Villa Perochon in Frankrijk. Vanaf 21 mei is bij SBK voor het eerst een unieke selectie uit het gehele the Urban Millennium Project te zien.

BAS LOSEKOOT IN DE MEDIA
De Amerikaanse journaliste Tracy Metz schreef een mooie recensie in NRC Handelsblad en interviewde de fotograaf bij zijn expositie: www.tracymetz.nl/2017/05/31/universele-masker-stadsmens/

Kijk hier naar haar verslag op haar wekelijkse kunst vlog: https://www.youtube.com/watch?v=ABQtDs55_m8

Een selectie van het Urban Millennium Project is ook te zien op NRC In Beeld: www.nrc.nl/…/alleen-in-de-menigte-in-het-gezelschap-van-vre…

Interview met Naomi Heidinga voor PF Magazine: www.pf.nl/groepsdieren-miljoenen-individuen-stad/

Het werk van Losekoot is ook nog tot 18 juni te zien op Fotofestival Naarden. www.fotofestivalnaarden.nl/fotografen/bas-losekoot/

Voor meer beeld en informatie over het project: www.theurbanmillenniumproject.com

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdam Fonds voor de Kunst.