SBK Art voucher, art as a present

Afghanistan: Life Beyond the Front Pages

24/11/2019 - 29/12/2019 @ SBK Dordrecht

Pulitzer Prize en World Press Photo-winnaar Massoud Hossaini brengt de eerste expositie van de Afghanistan Photographers Association (APA) naar Nederland. Samen met elf fotografen herdefinieert hij Afghanistan in een uniek portret.

Na de val van het regime in Afghanistan leidde het prille ontstaan van een vrije pers tot een kleine fotografische revolutie. Nu de buitenlandse troepen en internationale media zich terugtrekken, zijn Afghanistan en haar kunstenaars, fotografen en journalisten weer op zichzelf aangewezen. Verenigd in deze tentoonstelling schetsen elf fotografen een portret van een land zoals we dat nog niet eerder hebben gezien.

Afghanistan, Life Beyond the Front Pages vertelt de verhalen achter de voorpagina’s en buiten beeld van de oorlogsscènes. Het biedt een uitzonderlijk fotogeniek beeld van de worstelingen en de trots van een instabiel Afghanistan en toont de onverwachte schoonheid van veerkracht, doorzettingsvermogen en kameraadschap in oorlogstijd.

De feestelijke opening vindt plaats op zondag 24 november om 15:00 uur onder muzikale begeleiding van Thierry Castel (winnaar North Sea Jazz Dutch Jazz Competition).

Kabul, Afghanistan. 2013
Naseer Turkmani
Massoud Hossaini
Bamyan, Afghanistan. 2016
Jafar Rahimi
Massoud Hossaini
Afghanistan Shaolin Wushu Shaolin Wushu martial arts students practice on a hilltop in Kabul, Afghanistan, Tuesday, Jan. 25, 2017
Massoud Hossaini