SBK Art voucher, art as a present

Abdelaziz Lkhattaf

03/07/2022 - 07/08/2022 @ SBK Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst KNSM

Vers uit het atelier in Marokko. Abdelaziz Lkhattaf (Marrakech, 1968) exposeert opnieuw bij SBK Galerie 23 op de KNSM-laan met nieuw werk. Lkhattaf staat bekend om zijn doeken die voornamelijk bestaan uit dik aangebrachte verf in zachte aardetinten vermengd met stukjes stro, zandkorrels en ander materiaal.

De vormen en kleuren in zijn schilderijen zorgen voor geabstraheerde voorstellingen. Details van felle kleuren, zoals een toefje rode verf en een vlekje zwart, doen denken aan menselijke figuren die zich in een landschap voortbewegen. Het werk roept daarbij vragen op: Wie zijn deze mensen? Waar gaan ze naartoe?

Door de herhaling van patronen en het zachte kleurgebruik stralen de doeken een enorme rust uit. Het lijken sfeerbeelden van herinneringen of flarden van momenten die de kunstenaar heeft meegemaakt.

Zelf zegt de kunstenaar over zijn werk: “Ik geniet van veel vormen van kunst: schilderkunst, beeldhouwwerk, zwart-wit fotografie, gravure en muziek, maar ook van design en architectuur. Ik heb een fascinatie voor onophoudelijke en simpele objecten die iets speels in zich dragen. Het moet allemaal niet te strak en te verfijnd zijn.”

Lees hier ook het artikel dat Rob Perrée over hem schreef.

Inspiratiebronnen

Naast het kunstenaarschap heeft Lkhattaf ook zijn eigen galerie. Voordat hij deze galerie begon is hij jarenlang verantwoordelijk geweest voor een galerie in Tanger die onderdeel uitmaakt van het Institut Français. Daar heeft hij kennis gemaakt met het werk van ontzettend veel kunstenaars en heeft hij gaandeweg zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij is voornamelijk beïnvloed door het werk van zijn landgenoten Khalil El Ghrib (1948) en Mohamed Hamri (1932-2000).


Get together & light lunch met de kunstenaar!

Meer weten over het werk van Abdelaziz Lkhattaf? Kom dan op zondag 17 juli naar de Meet & Greet met light lunch met de kunstenaar. Aan de hand van een rondleiding langs zijn nieuwe werk, vertelt Lkhattaf hoe hij zich heeft laten inspireren door de Westerse en Noord-Afrikaanse kunsttraditie en het Midden-Oosten. Een lichte lunch mag natuurlijk niet ontbreken!

Vind je het leuk om erbij te zijn? Stuur dan een RSVP naar galerie23@sbk.nl

Galeriehouder Fons Geerlings heet je van harte welkom!