SBK Art voucher, art as a present

Arjan van Arendonk

Het werk van Arendonk valt op door het gebruik en verwerking van allerlei industrieel vervaardigde producten, zoals behangpapier en bedrukte stoffen. Zijn voorkeur gaat uit naar bloemen of andere siermotieven.

Hij schildert over de stoffen heen met vlakken en kleuren en spaart de motieven uit. Door stoffen te combineren en door zijn toevoegingen met verf ontstaan er weer nieuwe patronen. Wat Arendonk in deze stoffen fascineert is het banale en het alledaagse ervan. Hij stelt met zijn werk vragen over de uniciteit van een kunstwerk. Hij vertrekt van iets bestaand wat hij langzaam transformeert tot een ander nieuw uniek werk, door te herhalen, te ordenen en te vereenvoudigen. Het resultaat is helder, kleurrijk en vrolijk.

Tegenwoordig werkt de kunstenaar veel met verf én siliconen op zijn doeken, en komt er regelmatig borduurwerk in terug. Al dan niet digitaal vervaardigd. De natuur is zijn grote leermeester.

Arjan van Arendonk

Ara and holes 3 1996

[ AMS-707077 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Schilderij
42 x 42 cm
Te koop en te leen

Prijs: €713,00
Lenen zonder sparen: €12,50 p/m
Lenen met sparen: €14,50 p/m Waarvan sparen: €9,00 p/m

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: In depot

ATTENTION! You can reserve a maximum of 3 artworks.