Blijf op de hoogte!

Breda / 23-06-2017

Een nieuw interview op het Bredase platform Witte Rook over de tentoonstelling met Britt Dorenbosch en Roland Spitzer in SBK Breda.Trendbeheer enthousiast over SBK :)
Amsterdam / 12-06-2017

Niels Post van Trendbeheer bezocht de opening van de expositie 'Spring Propositions - SBK Nieuwe aanwinsten' en daar waren wij blij mee! Dit is wat hij schreef. Lovende recensie in NRC Next
Amsterdam / 25-05-2017Open Ateliers Noord
Amsterdam-Noord / 20-05-2017

Centrale expositie Open Ateliers Noord bij SBK Noord

20 en 21 mei – 12.00 tot 18.00 uur.

Zo’n 60 kunstenaars zetten de deuren van hun werkplaats open en laten hun werk zien. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst en van sieraden tot autonome installaties. Niet alleen de kunstenaars ateliers zijn open: ook dit jaar is de centrale expositie te zien bij de SBK op de Asterweg 1-a. Kom zeker even langs en combineer de expositie met een bezoek aan de uitleen!

voor meer informatie: Openateliersnoord.nlSBK Galerie neemt deel aan KunstRAI 2017
Amsterdam / 26-04-2017

SBK Galerie doet dit jaar mee aan de 33e editie van de KunstRAI Art Amsterdam van 31 mei tot en met 5 juni 2017. Met trots presenteren wij daar nieuw werk van Thomas Westphal, Liza van Vliet, Romee van Oers en Brian Coutinho.

De eerste drie kunstenaars zijn in 2016 afgestudeerd aan één van de Nederlandse kunstacademies en hebben deelgenomen aan onze expositiereeks ‘Sprouts’ bij Galerie 1 op de KNSM-laan in Amsterdam. Het werk van Brian Coutinho was te zien op Art Rotterdam 2017 bij Prospects en Concepts (Mondriaanfonds) en een expositie in Galerie 23, ook op de KNSM-laan.

De doelstelling van SBK Galerie is om professionele kunstenaars een podium te bieden. De laatste jaren ligt hierbij de nadruk op jong aanstormend talent. Elk jaar selecteert SBK uit de eindexamenpresentaties van Nederlandse kunstacademies een aantal van de beste afstudeerders. Deze selectie presenteert zij ieder najaar in een expositiereeks, onder de naam Sprouts.

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.

Kijk voor meer info op www.kunstrai.nl.


Boven van links naar rechts: Brian Coutinho, Thomas Westphal, Liza van Vliet. Onder: Romee van Oers

Salon Water ZomerExpo 2017 bij SBK Amsterdam
Amsterdam / 02-04-2017

De Amsterdamse Salon-jury o.l.v. artistiek directeur Vera Schoffelen, koos in Loods 6 voor een tentoonstelling bij SBK KNSM. Daar is prachtig werk te zien van José van Tubergen, Birgitt Busz, Mischa Smit Kleine, Helcia Cino, Sjaak Henselmans, Astrid van Dort, Fay TwanTjoa, Marie-Jose Jongerius, Emmy Bergsma, Rutger van der Tas, Atie Pruijssers, Jonna Coolen, Albert Fröling, Linda Lammerts, Isabelle Backer en Mat Kissing. 

De salon is nog te bezoeken tot 16 april


Sjaak Henselmans

/ 16-02-2017

Mooi stukje in de Amsterdamse Echo over de expositie van Taichi Gondaira & Satoru Watanabe bij SBK Galerie 18 in Amsterdam Zuid.'MAAKBAAR' - Stucanet en modelbouw boompjes
Breda / 15-02-2017

Mooi stuk op 'Witte Rook' over de duotentoonstelling ‘MAAKBAAR’ van Laurent Malherbe en Stijn Elshuis bij SBK Galerie 48, een combinatie van uitersten. Michiel van der Zanden en Julian Edwardes zijn de samenstellers van deze expositie. Michiel vertelt meer over de kunstenaars, de kunstwerken en hoe hij tentoonstellingen maakt. Lees meer... Amsterdam Museum koopt Manumission aan
Amsterdam / 15-02-2017

Het Amsterdam Museum koopt in februari Ken Doorson's Manumission Pauline aan via Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst.

Voor de in Paramaribo werkzame schilder Doorson, is zijn afkomst – als nazaat van voorouders die tot slaaf gemaakt zijn - een belangrijk thema. Het schilderij is één van een serie schilderijen die allemaal manumissiebrieven als vertrekpunt hebben. Manumissiebrieven zijn bewijzen dat een tot slaaf gemaakte is vrijgekocht.

Lees het blog van het Amsterdam Museum over de achtergrond van de Manumission-kunstwerken.

Leees ook het interview met Ellen Neslo.Eindhovens Dagblad - opening SBK Eindhoven
Eindhoven / 06-02-2017Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord