Blijf op de hoogte!

Winnaars bekend SBK-kunstprijzen
Amsterdam / 16-11-2018

Marwan Bassiouni en Joran van Soest ontvangen SBK prijzen

Tijdens de opening van de expositie SBK Sprouts Young Talents gisterenavond in Loods 6, Amsterdam zijn voor het vijfde jaar achtereen de Sprouts award en de SBK –Otto Hetterscheid Prijs uitgereikt. Dit jaar ontvangt Marwan Bassiouni de SBK Sprouts Young Talent Award en Joran van Soest de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs. Zij zijn uit een line-up van 34 pas afgestudeerde jonge kunstenaars (een selectie van Nederlandse kunstacademies) gekozen als ‘meest veelbelovende talenten’ van hun lichting.

Lees hier het juryrapport van Marwan Bassiouni op Mister Motley

Lees hier het juryrapport van Joran van SoestSBKerst in de vestiging in Dordrecht
Dordrecht / 01-11-2018

Van 1 november tot 31 december 2018 organiseert SBK Dordrecht 'SBKerst'.

Betaalbare werken voor de feestdagen. Wil je iemand een uniek en bijzonder cadeau doen deze feestdagen? Dan kun je wellicht in SBK Dordrecht iets moois vinden. We hebben een selectie werken voor een zachte prijs, en enkele zelfs tegen reductie, te koop en te leen. De kunstwerken on display zijn veelal zeefdrukken van o.a. Ada van de Vijver, Frans van Lent, Cor van Gulik, Piet Tuytel. Maar ook foto's van Roel Kimpe en porseleinen werken van Dik Scheepers.

Prijzen van de kunstwerken zijn vanaf 40 euro.
 Uniek concept SBK Dordrecht en lokale ondernemers
Dordrecht / 31-08-2018

Zaterdag 1 september wordt met een feestelijk programma de deur van Het Magazijn geopend. 

Sinds 1 juli is op de Voorstraat in Dordrecht, waar SBK al sinds jaar en dag gevestigd is, een geheel nieuw concept voor de stad van start gegaan. In Het Magazijn bundelen Dordtse ondernemers en SBK Kunstuitleen & Galerie hun krachten. Met een combinatie van restaurant, stores, kunstuitleen en galerie biedt Het Magazijn een unieke ervaring. Om dit te vieren is er op zaterdag 1 september The Grand Opening. Wil je meer lezen over Het Magazijn en het openingsprogramma, lees hier verder.

Gelijk met de feestelijke opening van het verbouwde pand, gaat SBK Dordrecht met de expositie Higher Animals van start. Een selectie afgestudeerden van de Willem de Kooning Academie, Irma van Doornmalen, Puck Litaay, Perrine Philomeen, Lana Prins en Caio Vita, exposeert haar werk.Vacature Galerie- en Uitleenmedewerker Eindhoven
Eindhoven / 19-07-2018

SBK Eindhoven zoekt per 1 september 2018 of indien mogelijk in overleg eerder een galerie- en uitleenmedewerker.   

Wie zoeken wij? 
We zijn op zoek naar uitbreiding van ons team voor onze SBK uitleen en galerie shop-in-shop van Yksi Expo aan de Torenallee 22-04, Je bent ondernemend en commercieel, je hebt grote affiniteit heeft met kunst & cultuur en doet je werk met overgave. Het is een pre als je commerciële/marketing ervaring hebt, je begeeft in het huidige culturele veld en een uitgebreid netwerk hebt in Eindhoven. Jij bent direct aanspreekpunt en het gezicht van SBK Kunstuitleen & Galerie in Eindhoven en hebt heel veel zin om SBK Eindhoven, de jongste vestiging van SBK, verder uit te bouwen. Enthousiast geworden?
Lees hier meer....PAROOL interviewt artdirector VYOO-team
Amsterdam / 20-06-2018

Mooi interview in het PAROOL vandaag over VYOO, een nieuw initiatief in de kunstuitleen van SBK Kunstuitleen & Galerie en Jungle Minds. Artdirector Frans Mettes (Jungle Minds) vertelt waarom iedereen die verrast wil worden met kunst, een abonnement op VYOO zou moeten nemen. Meteen aanmelden of eerst meer weten? Kijk op www.vyoo.nl.SBK gaat samenwerken met vloggersduo
Amsterdam / 23-05-2018

Vandaag gaat het eerste vlog van My Daily Shot of Culture i.s.m. SBK Kunstuitleen & Galerie viral over hoe tof kunst lenen is bij onze kunstuitleen en natuurlijk over onze geweldige exposities. De komende maanden kun je het vloggersduo Jip en Blijde volgen via het SBK Facebook, maar ook via YouTube

Vlog #1 is gemaakt rondom de opening van onze expositie Spring Propositions.

 NIEUW BIJ SBK: VYOO Laat je door kunst verrassen!
Amsterdam / 18-04-2018

SBK is gestart met iets compleet nieuws: VYOO (spreek uit: vioew)! VYOO is een initiatief van SBK Kunstuitleen & Galerie en Jungle Minds en is er voor iedereen die verrast wil worden met elke drie maanden een nieuw kunstwerk in huis. Een kunstwerk dat je niet zelf hoeft te kiezen. Hoe spannend is dat?

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor een proef met VYOO. 

Kunst proeven in je eigen tijd
VYOO brengt kunst naar je toe en verrast je iedere drie maanden met een speciaal voor jou geselecteerd topstuk uit de collectie. Je kiest dus niet zelf, want dat doen wij op basis van jouw voorkeuren voor je. Zo ontwikkel je als kunst-starter je smaak, zonder dat je de deur uit hoeft. Sterker: het werk komt gewoon lekker een tijdje bij je thuis zodat je er rustig aan kunt wennen. Dat is dus kunstuitleen, maar dan net even een stapje verder.  

Hoe werkt het?
Door middel van het aangeven van kaders die je invult bij de aanmelding, maken we een profiel van wat jij mooi vindt en gaan we op zoek naar jouw kunstwerk. Doordat je van te voren niet weet wat voor kunstwerk je in huis krijgt, willen we je een nieuwe manier van kunst laten ervaren. Je hoeft alleen een abonnement af te sluiten en VYOO regelt alles. Brengen, halen en we hangen het zelfs voor je op.

Je moet wel een beetje durven met deze nieuwe vorm van kunst ervaren, daarom bieden we de durfals die meedoen met deze proef het abonnement aan voor een prettig laag maandtarief van 20 euro.

Wil je ook meedoen met deze proef? Of eerst alle informatie erover weten? Ga dan naar de website van VYOO en meld je aan. De testgroep heeft een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij!

 SBK Breda gaat verhuizen!
Breda / 12-04-2018

Op 2 mei opent SBK Breda haar deuren aan de Industriekade 15 in Belcrum, het nieuwe culturele hart van Breda. 

De wijk bruist van de creativiteit. Door samenwerkingen aan te gaan en het organiseren van evenementen zullen wij ons aanbod uitbreiden. Maar het concept blijft zoals het is: galerie en kunstuitleen. 

Er is eigen gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kunstwerken ophalen of inleveren is daardoor een stuk eenvoudiger. Ook met het OV is de galerie goed bereikbaar; het station is vlakbij. 

Vanaf 2 mei kun je terecht op de locatie aan de Industriekade. De ingang en het parkeerterrein bevinden zich om de hoek aan de Belcrumweg. Hervonden voorwerpen
Amsterdam / 07-02-2018

Het lijkt op een aflevering van Spoorloos, maar toen Elvira Garnier op zoek ging naar werk van haar overleden vader, de kunstenaar Albèrt Soons (1933-1989), wist ze niet dat ze bij SBK Kunstuitleen & Galerie nog diverse kunstwerken (4) van zijn hand terug zou vinden.

Nog niet zo lang geleden kwam Elvira de SBK KNSM galerie binnenwandelen en vertelde ons dat zij op zoek was naar het (kunst) verleden van haar vader. Zij groeide niet met hem op, evenmin haar halfbroer-en zus. De bohemien kunstenaar die in de jaren 60 werkte en exposeerde op Ibiza in gezelschap van onder andere Simon Vinkenoog, Jan Cremer en Cees Neuteboom, had kinderen bij drie verschillende vrouwen. 

Wij vonden dit zo’n prachtig verhaal dat we dit, uiteraard met haar toestemming, even met jullie wilden delen. 
Wil je meer lezen, kijk op www.albertsoons.nl.Kunstwandje
Amsterdam / 16-01-2018

Zo kan het ook. Anno 2018 hangen we onze wand vol met kunstwerken die iets voor ons betekenen. Wat ze gemeen hebben, zijn bijvoorbeeld dezelfde kleur, materiaal, formaat of techniek. Leef je uit! Er is genoeg uit te zoeken in onze kunstcollectie. Op de foto: de geweldige wand in het vtwonenhuis 2017, gestyled door vtwonen met kunst uit onze eigen SBK-collectie. 


het vtwonen huis 2017 gestyled met kunst uit de SBK-collectie

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2018 SBK design by manoverboord