Blijf op de hoogte!

Vacature galerie- en uitleenmedewerker Eindhoven
Eindhoven / 19-06-2017

SBK Eindhoven is op zoek naar een collega voor 20 uur per week:

Wat doen wij?

SBK kunstuitleen en galerie wil een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. Zij vindt dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, in de openbare ruimte of op de werkplek.
SBK wil kunstenaars een podium bieden om zich voor een breed publiek te presenteren.. Van kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend tot jong aanstormend talent.
De SBK-collectie omvat meer dan veertigduizend kunstwerken, veelal unieke stukken behorend tot verschillende kunststromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis. Zowel olieverfschilderijen uit de vijftiger jaren als fotografie van hedendaags talent zijn in de collectie vertegenwoordigd.
SBK heeft vestigingen in Eindhoven, Breda, Dordrecht en Amsterdam (en per september’17 ook in Tiel).

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar uitbreiding van ons team voor onze SBK Eindhoven uitleen en galerie shop-in-shop van Yksi aan de Torenallee 22, naar iemand die zijn werk met overgave doet en uiteraard een passie heeft voor kunst & cultuur. Verder is het een pre als je je begeeft in het huidige culturele veld en een uitgebreid netwerk hebt.

Competenties:
- Ondernemend en praktisch
- Aanpakker, nieuwsgierig, innovatief
- Sterke Affiniteit met kunst en cultuur
- Flexibel
- Commercieel ingesteld
- Teamplayer
- Communicatief vaardig in woord en schrift
- Ervaring met Office, outlook en verschillende social media
- Bij voorkeur woonachtig in de regio Breda
- In bezit van rijbewijs B
- Verkoop-en galerie ervaring is een pre

Functie omschrijving:
- Helpen van klanten in de vestiging en op locatie
- verantwoordelijk voor het beheer van Yksi Expo (openen, sluiten en info verstrekken)
- Verrichten van lichte administratieve handelingen m.b.t. galerie en kunstuitleen
- Bijhouden van facebook pagina en website
- Verwerken van (online) reserveringen
- Social media, Pr en communicatie t.b.v. exposities en overige activiteiten
- Commerciële activiteiten en acquisitie: het actief benaderen van groepen in de markt
- Op- en afbouw van exposities
- Voorbereiden openingen
- programmering exposities galerie
- opruimen en schoonhouden van de vestiging en zorg dragen voor een representatieve collectie

Wij zijn op zoek naar een collega voor de dagen donderdag, vrijdag en zaterdag voor in totaal 20 uur per week. Ben je enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV naar vschoffelen@sbk.nl voor 30 juni 2017.Trendbeheer enthousiast over SBK :)
Amsterdam / 12-06-2017

Niels Post van Trendbeheer bezocht de opening van de expositie 'Spring Propositions - SBK Nieuwe aanwinsten' en daar waren wij blij mee! Dit is wat hij schreef. Lovende recensie in NRC Next
Amsterdam / 25-05-2017Open Ateliers Noord
Amsterdam-Noord / 20-05-2017

Centrale expositie Open Ateliers Noord bij SBK Noord

20 en 21 mei – 12.00 tot 18.00 uur.

Zo’n 60 kunstenaars zetten de deuren van hun werkplaats open en laten hun werk zien. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst en van sieraden tot autonome installaties. Niet alleen de kunstenaars ateliers zijn open: ook dit jaar is de centrale expositie te zien bij de SBK op de Asterweg 1-a. Kom zeker even langs en combineer de expositie met een bezoek aan de uitleen!

voor meer informatie: Openateliersnoord.nlSBK Galerie neemt deel aan KunstRAI 2017
Amsterdam / 26-04-2017

SBK Galerie doet dit jaar mee aan de 33e editie van de KunstRAI Art Amsterdam van 31 mei tot en met 5 juni 2017. Met trots presenteren wij daar nieuw werk van Thomas Westphal, Liza van Vliet, Romee van Oers en Brian Coutinho.

De eerste drie kunstenaars zijn in 2016 afgestudeerd aan één van de Nederlandse kunstacademies en hebben deelgenomen aan onze expositiereeks ‘Sprouts’ bij Galerie 1 op de KNSM-laan in Amsterdam. Het werk van Brian Coutinho was te zien op Art Rotterdam 2017 bij Prospects en Concepts (Mondriaanfonds) en een expositie in Galerie 23, ook op de KNSM-laan.

De doelstelling van SBK Galerie is om professionele kunstenaars een podium te bieden. De laatste jaren ligt hierbij de nadruk op jong aanstormend talent. Elk jaar selecteert SBK uit de eindexamenpresentaties van Nederlandse kunstacademies een aantal van de beste afstudeerders. Deze selectie presenteert zij ieder najaar in een expositiereeks, onder de naam Sprouts.

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.

Kijk voor meer info op www.kunstrai.nl.


Boven van links naar rechts: Brian Coutinho, Thomas Westphal, Liza van Vliet. Onder: Romee van Oers

Salon Water ZomerExpo 2017 bij SBK Amsterdam
Amsterdam / 02-04-2017

De Amsterdamse Salon-jury o.l.v. artistiek directeur Vera Schoffelen, koos in Loods 6 voor een tentoonstelling bij SBK KNSM. Daar is prachtig werk te zien van José van Tubergen, Birgitt Busz, Mischa Smit Kleine, Helcia Cino, Sjaak Henselmans, Astrid van Dort, Fay TwanTjoa, Marie-Jose Jongerius, Emmy Bergsma, Rutger van der Tas, Atie Pruijssers, Jonna Coolen, Albert Fröling, Linda Lammerts, Isabelle Backer en Mat Kissing. 

De salon is nog te bezoeken tot 16 april


Sjaak Henselmans

/ 16-02-2017

Mooi stukje in de Amsterdamse Echo over de expositie van Taichi Gondaira & Satoru Watanabe bij SBK Galerie 18 in Amsterdam Zuid.'MAAKBAAR' - Stucanet en modelbouw boompjes
Breda / 15-02-2017

Mooi stuk op 'Witte Rook' over de duotentoonstelling ‘MAAKBAAR’ van Laurent Malherbe en Stijn Elshuis bij SBK Galerie 48, een combinatie van uitersten. Michiel van der Zanden en Julian Edwardes zijn de samenstellers van deze expositie. Michiel vertelt meer over de kunstenaars, de kunstwerken en hoe hij tentoonstellingen maakt. Lees meer... Amsterdam Museum koopt Manumission aan
Amsterdam / 15-02-2017

Het Amsterdam Museum koopt in februari Ken Doorson's Manumission Pauline aan via Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst.

Voor de in Paramaribo werkzame schilder Doorson, is zijn afkomst – als nazaat van voorouders die tot slaaf gemaakt zijn - een belangrijk thema. Het schilderij is één van een serie schilderijen die allemaal manumissiebrieven als vertrekpunt hebben. Manumissiebrieven zijn bewijzen dat een tot slaaf gemaakte is vrijgekocht.

Lees het blog van het Amsterdam Museum over de achtergrond van de Manumission-kunstwerken.

Leees ook het interview met Ellen Neslo.Eindhovens Dagblad - opening SBK Eindhoven
Eindhoven / 06-02-2017Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord