Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Nanne Meulendijks – De Wake

26/10/2013 - 30/11/2013 @ SBK Breda

Tijdens het Stripfestival Breda van 26 en 27 oktober, opent de solotentoonstelling van de jonge en talentvolle illustrator, Nanne Meulendijks, uit Breda.

In de presentatie zijn de originele werken te zien uit haar graphic novel ‘De wake’, naar een verhaal van Ronald Giphart. En een primeur, want hoewel De Wake officieel pas 10 november verschijnt, is het boek al tijdens de opening te koop bij SBK Breda | Galerie 48!

Uitgeverij Podium schrijft:

“…In de vertelling maken een hoogleraar en zijn echtgenote een bergwandeling in Zweden. Maar dan slaat het noodlot toe, en komt de hoogleraar om het leven. Zijn vriendenclub besluit een oude belofte gestand te doen en een wake voor hem te houden.
Omdat in literatuur alles mogelijk is, aanschouwt de hoogleraar de wake postuum: ‘Hoe dichter bij de dood, hoe minder onzin en tijdverspilling we onszelf zouden moeten toestaan. Tenminste, dat zou mijn conclusie zijn geweest als ik het was die had gewaakt bij een te vroeg gestorven vriend.’

Op virtuoze wijze heeft Nanne Meulendijks het verhaal omgezet in beelden. In haar woorden: ‘De pure rouwgevoelens, afgewisseld met geraffineerde emoties als cynisme en jaloezie, fascineerden me. Het was voor mij een uitdaging precies de juiste lichaamstaal voor de personages te vinden.’Over het voorproefje van deze graphic novel dat verscheen als nieuwjaarsgeschenk, schreef Het Parool: ‘Stripachtig en ook echt complementair. Fraai, fraai, fraai.’

www.nannemeulendijks.eu
www.uitgeverijpodium.nl