Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

MULTI LOCAL

01/01/2020 - 30/04/2021 @ Trends

Door de multiculturele samenleving en de globalisering raken we steeds meer vertrouwd met verschillende tradities, gebruiken, ambachten, kledingstijlen en producten: een onuitputtelijke bron.

We kunnen jongleren met de verschillende stijlen en ze verweven tot iets nieuws. En precies dat laatste gebeurt bij de trend Multi-Local.

Ambachtelijke en traditionele patronen en textielvormen uit de hele wereld worden vermengd zoals Indonesische batik in combinatie met jacquardbreiwerk uit Fair Isle (het zuidelijkste Shetlandeiland) en gobelinweefsel, gebruikt voor wandtapijten, met bloemenvelours. Door het samenbrengen van patronen, stoffen en technieken met verschillende herkomst ontstaat een nieuwe esthetiek. Ook de textielkleuren zijn onderdeel van een breder cultureel verhaal: een warm palet van pompoenoranje, rood, honinggeel en aqua, met marineblauw en roze om alles af te koelen.

Alle kunstwerken die bij deze trend passen, zijn bij ons te leen of te koop, op afbetaling of met collectietegoed. Bekijk de kunstwerken die in de trend passen hieronder of in onze online collectie.

Benieuwd naar deze trend in het algemeen? kijk dan eens naar ons moodboard:  Multi Local op Pinterest.