Kunst lenen, sparen, kopen


Bij SBK heb je al voor € 6,75 per maand toegang tot onze omvangrijke collectie kunstwerken die allemaal te huur en te koop zijn. Dé ideale manier om met kunst te experimenteren, want ben je uitgekeken op het kunstwerk, dan ruil je het gewoon om. En heb je het kunstwerk van je dromen gevonden, dan kun je het kopen met het collectietegoed dat je tijdens het lenen hebt opgebouwd. 

Zou jij wel kunst in huis willen hebben, maar denk je dat je daar het budget niet voor hebt; je interieur willen upgraden met kunst, maar weet je niet hoe je daar aan begint? Bij SBK Kunstuitleen & Galerie heb je op een gemakkelijke en toegankelijke manier unieke kunst in huis, voor elk budget. 


De SBK-collectie omvat duizenden kunstwerken, veelal unieke stukken behorend tot verschillende kunststromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis. Zowel olieverfschilderijen uit de vijftiger jaren als fotografie van hedendaags talent zijn in de collectie vertegenwoordigd. Juist die unieke stukken en de diversiteit maakt de SBK-collectie bijzonder.   
 


 

Hoe werkt het?

SBK heeft een kunstuitleen - en galerietak waar verschillende tarieven worden gehanteerd.

Kunst lenen via het uitleensysteem

De hoogte van een abonnement is afhankelijk van de waarde van de kunstwerken die je leent. Tijdens het lenen bouw je een collectietegoed op waarmee je uiteindelijk kunst uit onze collectie kunt aankopen. In onderstaand tarievenoverzicht staat per kunstwerkwaarde welk abonnement nodig is én hoeveel je daarvan maandelijks aan collectietegoed opbouwt. Van een abonnement van bijvoorbeeld € 6,75 per maand gaat € 4,50 naar je persoonlijke collectietegoed. Bij een maandabonnement van € 13,50 is dat € 9,00 et cetera.


Tarievenoverzicht leen-en-spaar abonnement

Waarde kunstwerk(en) Aantal abonn. Kosten Collectietegoed
tot € 500 1 €  6,75 € 4,50
tot € 1.000 2 € 13,50 € 9,00
tot € 1.500 3 € 20,25 € 13,50
tot € 2.000 4 € 27,00 € 18,00
tot € 2.500 5 € 33,75 € 22,50
tot € 3.000 6 € 40,50 € 27,00
tot € 3.500 7 € 47,25 € 31,50
tot € 4.000 8 € 54,00 € 36,00
et cetera    

 

Ook is het mogelijk om kunst te lenen zónder collectietegoed op te bouwen. Het maandbedrag bedraagt dan € 5,75 per kunstwerkwaarde van € 500,-. Voor € 5,75 kun je dan een of meer kunstwerken lenen tot € 500,-, voor € 11,50 tot € 1000,-, voor € 17,25 tot € 1500,- et cetera. 

 


Inschrijven

SBK is gevestigd op drie locaties in Amsterdam en in Breda, Eindhoven, Dordrecht en Tiel. Na inschrijving kun je bij al onze vestigingen terecht om kunst te lenen en/of te kopen. 

Om je in te kunnen schrijven, is een geldig legitimatie- en adresbewijs nodig. SBK berekent geen inschrijfkosten.


Kunst kopen


Je kunt naast kunst uit de SBK-collectie ook kunst kopen via één van de zes SBK-galeries. Jaarlijks organiseren de SBK-galeries in totaal meer dan dertig exposities, met werk van jong aanstormend talent tot gerenommeerde kunstenaars. 

Alle kunstwerken, uit zowel de galerie-exposities als de SBK-collectie, zijn te koop. Ook wanneer je geen SBK-abonnement hebt. Maar wanneer je wel lid bent dan kun je de kunstwerken ook aankopen met het collectietegoed dat je tijdens het lenen van kunst opbouwtEr zijn twee manieren om je kunst aan te nkopen met een aantrekkelijke aflosregeling.

De Kunstkoopregeling

De KunstKoopregeling, geinitieerd door het Mondriaanfonds, stelt je in staat werk te kopen van Nederlandse kunstenaars via een aantrekkelijke betalingsregeling. SBK is aangesloten bij deze regeling.

Als kunstkoper betaal je niet het totaalbedrag ineens, maar sluit je een renteloze lening af. Wil jij een werk graag kopen, dan betaal je 10% aan, en vervolgens los je maandelijks in maximaal drie jaar tijd de rest van het bedrag af zonder rente. Het Mondriaan Fonds vergoedt de rente voor de lening direct aan de bank: 100% kunst | 0% rente.

Lees meer over deze regeling op www.kunstkoop.nl

Afbetalingsregeling via SBK

SB
K hanteert een gunstige betalingsregeling. Aan klanten wordt een renteloze afbetalingsregeling geboden in maandelijkse termijnen. Bij aankoop van een kunstwerk wordt een aanbetaling gevraagd van 10% van het aankoopbedrag. Vervolgens wordt het restantbedrag in termijnen van 50 euro of een veelvoud daarvan per maand afbetaald. De betalingen dienen binnen 3 jaar voltooid te zijn.
 
Als u een werk wilt aankopen uit een van de galeries, kunt u ook uw als SBK deelnemer opgebouwde collectie-tegoed aanwenden tot 25% van het aankoopbedrag, vanaf 100 euro. Bij een besteding van bijvoorbeeld 150 euro kunt u dus 25% van uw tegoed gebruiken over 50 euro.

SBK hanteert zelf ook een gunstige renteloze afbetalingsregeling in maandelijkse termijnen. Bij aankoop van een kunstwerk wordt een aanbetaling gevraagd van 10% van het aankoopbedrag. Vervolgens wordt het restantbedrag in termijnen van 50 euro of een veelvoud daarvan per maand afbetaald. De betalingen dienen binnen 36 maanden te zijn voltooid.

Kunst kopen met collectietegoed

Daarnaast kun je bij de aankoop van een kunstwerk uit een van de galeries als je SBK deelnemer bent en een collectietegoed hebt opgebouwd, 25% van het aankoopbedrag (vanaf € 100,-) met collectietegoed voldoen. Wanneer je bijvoorbeeld een kunstwerk van €1000,- wil kopen via een SBK-galerie, dan kun je € 250,- (25%) voldoen met collectietegoed. Kunstwerken uit de SBK-collectie kun je 100% met collectietegoed voldoen.  Geef kunst cadeau 


Ben je op zoek naar een echt orgineel cadeau? Met de originele SBK Kunstbon geef je iemand toegang tot de grootste collectie hedendaagse kunst van Nederland. Leuk om te geven aan bijvoorbeeld iemand die net is verhuisd, afgestudeerd of getrouwd of als verjaardagscadeau of relatiegeschenk.  

Al vanaf € 30,- of elk willekeurig hoger bedrag, kun je iemand verrassen met SBK Kunstbon. De bon is te gebruiken als abonnement bij de kunstuitleen of als (aan)betaling voor een kunstaankoop. De bon is twee jaar geldig en inwisselbaar bij elke vestiging van SBK.

Je kunt de SBK Kunstbon online kopen of bij een van onze vestigingen. De e-Kunstbon ontvang je na bestelling binnen een paar seconden in je mailbox. Een perfect last minute cadeau!

Wil je liever een feestelijk verpakte kunstbon per post ontvangen? Nadat je betaling is binnen is, krijg je de bon binnen twee werkdagen thuisgestuurd.
 

JA, IK WIL DIRECT EEN KUNSTBON BESTELLEN
 


Een kunstwerk thuis laten bezorgen


Je kunt het kunstwerk dat je leent direct mee naar huis nemen, maar SBK heeft ook een bezorgservice. 

Voor het bezorgen en/of halen van één of meer kunstwerken op een adres in dezelfde stad van de vestiging waar de kunst geleend wordt, berekenen wij € 20,- (incl. btw). 

Voor het bezorgen en/of halen van één of meer kunstwerken op een adres buiten de stad van de SBK-vestiging waar de kunst geleend wordt, berekenen wij € 1,00 per kilometer (retour), vanuit de vestiging waar de kunst geleend wordt. In Amsterdam wordt de afstand berekend vanuit SBK Noord Asterweg.   

Ook kun je kunst uit de online catalogus thuis laten bezorgen. 

Je kunt een transportafspraak maken bij een van onze vestigingen of via onze vestiging SBK Amsterdam Noord, (020) 632 54 92. 

 

 

Een kunstwerk laten ophangen


Maak het je gemakkelijk: jij bepaalt waar het kunstwerk moet hangen, wij hangen het voor je op! 

Het kunstwerk is uitgezocht en je hebt een mooie plek in gedachten waar het komt te hangen. Maar nu moet het nog worden opgehangen. Op welke manier kan dit het beste en op welke hoogte? Zonde om in de muur een spijker te slaan om er bij een volgend kunstwerk achter te komen dat de spijker te hoog of te laag zit. Een degelijk ophangsysteem is dan een goede start om optimaal van je kunstwerk te genieten. Om je kunstwerk op te hangen, kun je de ophangrail aan de wand bevestigen met bijvoorbeeld het gepatenteerde STAS-schilderij ophangsysteem. Maar er zijn ook systemen met plafondbevestiging. 

Wil je graag een ophangrail of toch liever een haakje direct in de muur, maar wil je deze liever niet zelf aanbrengen? Dan kun je dit door ons laten monteren. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden, zodat wij je een goed advies kunnen geven. 

Montage is € 30,- per half uur (excl. btw).  

 

Kunstadvies aan huis

 

Wij adviseren klanten graag bij het kiezen van een kunstwerk en helpen hen graag bij het vinden van het kunstwerk van hun dromen. Al onze medewerkers hebben kennis van de SBK-collectie en kunst in het algemeen. Ze zijn kunstprofessionals: werken als beeldend kunstenaar, hebben kunstgeschiedenis gestudeerd of hebben op een andere manier hun sporen verdiend binnen de kunstwereld. Dus heb je tijdens je bezoek vragen, wij geven je graag advies.

Ook advies aan huis behoort tot de mogelijkheden. Een van onze kunstadviseurs komt dan eerst bij je langs om je wensen te bespreken en de plek te bekijken waar je kunst wilt. Op basis daarvan maken wij een vrijblijvend adviesvoorstel. Voor kunstadvies aan huis berekenen wij € 75,- (incl.btw) per uur. Een advies is afhankelijk van de grootte van de vraag en duurt gemiddeld 2 uur.

Voor meer informatie kun je terecht bij: Corien van Eyck van Heslinga cvaneyck@sbk.nl


SBK Young :  hét kunstuitleen abonnement voor jongeren

SBK heeft een abonnement speciaal voor studenten en/of jongeren tot 25 jaar. Hou je van kunst? Ga je wel eens naar FOAM, het Rijksmuseum of het Stedelijk? Máár denk je dat je het budget of de knowhow niet hebt om zelf kunst aan de muur te hangen? 

Met SBK Young kun je voor € 5,75 per maand één of meer kunstwerken tot een waarde van € 1000,- lenen. Lees meer...


 

SBK is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

SBK is een onafhankelijke ideële stichting zonder winstoogmerk of subsidie, die het particulier belang overstijgt. SBK steunt kunstenaars en biedt particulieren de mogelijkheid om op een aantrekkelijke manier kunst in huis te halen.

SBK is erkend als Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (Cultuur ANBI). Dit maakt het fiscaal zeer aantrekkelijk om geld aan SBK te schenken en zo SBK te steunen. Als deelnemer van SBK kun je ook je collectietegoed aan SBK schenken. Giften en schenkingen aan organisaties met een ANBI-status zijn voor de belasting aftrekbaar. Lees meer..

 

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord