< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Als een kunstenaar ervoor kiest om op het Groningse platteland te gaan wonen en werken, dan kan dat verschillende dingen betekenen. Voor Boudewijn Wolthuis kan dit te maken hebben met het kiezen voor een stille buitenwereld omdat een onrustige binnenwereld alle aandacht vraagt.
Zijn werk loopt haast over van energie. Als beelden over elkaar heen kunnen tuimelen, dan is dat bij zijn tekeningen het geval. Kijken naar zijn tekeningen betekent kijken naar een veelheid van vormen en kleuren. Dieren hebben de voorkeur, fabeldieren, verzonnen dieren die weliswaar verwijzen naar herkenbare wezens, maar die te bijzonder zijn om er echt op te lijken. Af en toe zijn er menselijke wezens, vrouwen vooral. Voor hen geldt hetzelfde. Ze zijn te afwijkend om gewoon te zijn. Kennelijk wil de kunstenaar, dat de toeschouwer een fantasiewereld betreedt, een wereld die veraf lijkt te staan van het leven van alledag, die in ieder geval veel kleuriger is.
Opvallend is hoe vaak zijn beelden vervuld zijn van ogen. Ze kijken je vanuit allerlei hoeken en allerlei situaties aan. Starend, doordringend. Ze lijken je te dwingen zelf met meer ogen te kijken. Dan zie je dat die vrolijke dieren soms gevaarlijke trekjes krijgen en dat er bijzondere relaties zijn tussen de afgebeelde wezens. Je vraagt je af of het dieren zijn of mensen. Dan wordt die ogenschijnlijk onschuldige fantasiewereld vervuld van erotiek, maar ook van wanhoop, van onmacht en onvervuld verlangen. Dan wint de inhoud het van de vorm.
Het is niet gemakkelijk het werk van Boudewijn Wolthuis te plaatsen. Het doet nog het meeste denken aan het vroege werk van COBRA, ook al is het grote gebaar minder aanwezig.

Open: wo - vr 11.00-17.00 en zat 10.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net