< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Gefascineerd door elkaars eigenzinnige overeenkomsten maakten verteller Tellegen en tekenaar Ten Bosch een buitengewoon kunstig en intrigerend boekwerk in harmonica-vorm. De Verschillen verscheen in mei 2013 bij Philip Elchers te Groningen (Uitgeverij van Bijzondere Boeken) en was in korte tijd uitverkocht.

Langer geleden maakte Geerten Ten Bosch op de achterzijde van het NRC Handelsblad de zwart-wit tekeningen bij de dierenverhalen waarmee Tellegen voor een breed publiek bekend werd. Twee kinderboeken kwamen hier uit voort:
De verjaardag van de eekhoorn en De verjaardag van alle anderen (uitgeverij Querido).

In vergelijking met die toch al niet erg conventionele tekeningen van toentertijd is het tekenwerk dat zij voor De Verschillen maakte ronduit mysterieus en misschien zelfs bizar te noemen. En zoals het werk van Tellegen is haar tekenwerk op een afwisselende manier verrassend, grappig en pijnlijk.

De in het SBK gepresenteerde werken laten voorstudies zien en een drietal collages van schetsmateriaal. In de vitrine de standaard editie van de leporello en de chique?, met de door Toon Tellegen handgeschreven gedichten. Op de onderliggende planken ziet u een paar van de originele tekeningen.

Open: op afspraak
do - za 11-17
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net