< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Dordrecht

Geerten Ten Bosch
28-03-2014 / 19-04-2014

De verschillende Verschillen
presentatie van voorstudies, collages van schetsmateriaal en leporello De Verschillen
 

test
test
test
test
test
test
test

Gefascineerd door elkaars eigenzinnige overeenkomsten maakten verteller Tellegen en tekenaar Ten Bosch een buitengewoon kunstig en intrigerend boekwerk in harmonica-vorm. De Verschillen verscheen in mei 2013 bij Philip Elchers te Groningen (Uitgeverij van Bijzondere Boeken) en was in korte tijd uitverkocht.

Langer geleden maakte Geerten Ten Bosch op de achterzijde van het NRC Handelsblad de zwart-wit tekeningen bij de dierenverhalen waarmee Tellegen voor een breed publiek bekend werd. Twee kinderboeken kwamen hier uit voort:
De verjaardag van de eekhoorn en De verjaardag van alle anderen (uitgeverij Querido).

In vergelijking met die toch al niet erg conventionele tekeningen van toentertijd is het tekenwerk dat zij voor De Verschillen maakte ronduit mysterieus en misschien zelfs bizar te noemen. En zoals het werk van Tellegen is haar tekenwerk op een afwisselende manier verrassend, grappig en pijnlijk.

De in het SBK gepresenteerde werken laten voorstudies zien en een drietal collages van schetsmateriaal. In de vitrine de standaard editie van de leporello en de chique?, met de door Toon Tellegen handgeschreven gedichten. Op de onderliggende planken ziet u een paar van de originele tekeningen.

Open: don - zat 12.00 - 17.00 uur
Eerste zondag van de maand 12.00 - 17.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord