< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

In de tour stonden maatschappelijke thema’s centraal zoals de economische crisis, nationale identiteit, stadsontwikkeling, democratie, populaire beeldvorming en hoop! Noordkaap onderzocht het thema Populisme, en hoe dit in verschillende Europese landen tot uiting komt in het dagelijks leven, de kunst, cultuur en politiek.
NKTimes in Galerie 180

Eén van de tentoonstellinglocaties is Galerie 180, waar de NKTimes gepresenteerd wordt. Vanuit deze begeleidende publicatie werd de reizende tentoonstelling  voorzien van verdieping en inhoudelijke achtergronden. In de krant staan anekdotes, achtergrondverhalen, foto’s van de kunstprojecten op locatie en kunstenaarsbijdragen. Cultuurfilosofen, sociologen, curatoren, kunstenaars en kunsthistorici droegen bij aan de krant.
Aan de basis van iedere vormgeving ligt de meest populaire krant van iedere stad. De NKTimes is zo een afspiegeling van de beeldtaal van populaire dagbladen in Europa en onderzoeken populaire verbeeldingsstrategieën, zoals snelle en to-the-point communicatie, humor en een overdosis aan smakelijk beeld. De kracht van de vormgeving ligt daar in, dat de inwoners ‘hun’ eigen dagblad direct herkennen, maar dat men ook in een oogopslag ziet dat er een externe draai aan gegeven is.
De NKTimes werd tijdens de tour grotendeels op locatie geproduceerd. Zo werd direct gereageerd op locale input die interessant is voor de krant.
 
Bijdragen werden onder meer geleverd door:
Burak Delier (kunstenaar, Istanbul), Benjamin Dürr (correspondent o.a. Der Spiegel), Foundland Collectief (grafisch vormgevers, Amsterdam), Bas Heijne (o.a. columnist NRC Handelsblad), Àgnes Heller (filosofe, Boedapest), Machteld Leij (kunstcriticus o.a. Kunstbeeld), Woter Oosterholt & Elke Uitentuis (kunstenaars, Merijn Oudenampsen (researcher Jan van Eijck Academie, Maastricht), Zsolt Petranyi (conservator National Gallery Boedapest), Jonas Staal (kunstenaar, Rotterdam), Macha Roesink (directeur Museum De Paviljoens, Almere), Pelin Tan (kunsthistoricus, curator, Istanbul).
Redactie: Monica Aerden (Mister Motley), Katja Diallo (directeur Noordkaap), Lennard Dost (journalist en curator te Groningen)
Vormgeving: Marleen Oud (niet vouwen a.u.b.)
Vertaling: Inge Hoonte (Piet Zwart Academy)
 
Eieren voor je geld
 
Op zaterdag 13 oktober vindt een bijzonder volksspektakel plaats dat geïnspireerd is op reacties op kunstwerken in de openbare ruimte van Dordt. Het stuk, ‘Eieren voor je geld’, is geregisseerd door kunstenaar Hans van den Ban, die Dordrecht eerder deed opschudden met het kunstproject SuperLaTief. Hij brengt wederom onverwachte elementen, artiesten en publiek bij elkaar. Zo maakte Gijs Frieling het decor, vertolken acteurs van de Dordtse toneelgroep Toendra o.a. de Harlekijn, een bovenmeester, een kunstdirecteur, de pierrot, de kunstenaar en Jan Klaassen. Het verhaal wordt aan elkaar verteld door Tedje Hausmacher (ook bekend van het tv duo Rembo & Rembo), en tussen de scènes door kan het publiek meezingen met volkszanger Ed Palermo. Er vinden twee gratis voorstellingen plaats in de binnenstad. Noordkaap is nog druk bezig met een locatie dicht in de buurt van de weekmarkt, zodat alle Dordtenaren eieren voor hun  geld kunnen kiezen.
 
Data en kunstenaars
 
De tentoonstelling is geopend van 6 t/m 21 oktober, donderdag t/m zondag tussen 13:00 en 17:00. Extra avondopenstellingen worden bekend gemaakt via de website en Facebook.
 
Met werk van onder meer: Carlos D’Abreu (PT), Hans van den Ban (NL), Johannes Brechter (DE), Nada van Dalen (NL), Foundland (NL), Arturo Hernández Alcárar (MX), Fabian Hesse (DE), Daan den Houter (NL), Oliver Kunkel (DE), Jan Kryszons (NL), Kunstcommando’s (NL), Tirzo Marta (AN), Filippo Minelli (IT), Federico D’Orazio (NL), Abner Preis (NL), Remotewords (DE), Alexander Schikowski (HU), Zentrum für Politische Schönheit (DE), Art van Triest (NL) en Yvo van der Vat (NL), The Geert Wilders (NL) en meer
 
Overige activiteiten en meer informatie:
www.noordkaap.org en op Facebook

Open: do - za 11.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net