< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Vanaf vrijdag 26 juli is in Galerie 180 de tentoonstelling New New Gods te zien met werk van eindexamenstudenten en jong talent van de Rotterdamse Willem de Kooning Academie.
New New Gods toont een grote diversiteit aan kunstwerken, variërend van fotografie, schilderijen en grafisch werk tot licht- en mode-installaties en een sociaal geëngageerd bordspel. Deelnemende kunstenaars zijn Benjamin Li, Bobby Ali, Iwan Smit, Jan-Willem Ploegers, Joran Koster, Jorn Heidekamp, Mak (Marijke Groeneveld), Marleen Elenbaas, Marianne Blokland, Michel Walpot, Robin Leevel en Richie Lopez.
Van fotografie tot bordspel
In zijn afstudeerproject Te Koop onderzoekt Benjamin Li de manier van kijken en communicatie in de context van het internet. Hij plaatste universele producten op Martkplaats-achtige websites in zes verschillende landen en ging digitaal in gesprek met geïnteresseerde kopers. De foto’s van de producten zijn geen eenvoudige productfoto’s maar brengen ook de fotograaf/verkoper zelf in beeld, in een decor dat eveneens door Li zelf is geconstrueerd.
Volgens Bobby Ali lijkt de publieke ruimte steeds meer op een reclamefolder. Hij toont zijn neoninstallatie Kijken, kijken, […] kopen en zijn archeologische onderzoek van reclameposters met de titel Straatgedichten. Grafisch ontwerper Michel Walpot deed voor zijn afstudeeropdracht onder andere onderzoek naar het Nederlandse levenslied op zowel tekstueel, beeldend en sociaal niveau, wat resulteerde in zijn installatie Ik krijg een heel apart gevoel van binnen. Iwan Smit toont in Galerie 180 zijn kleurrijke, eigenzinnige schilderijen en handgemaakte beelden.
Grafisch en social designer Joran Koster vraagt zich altijd af of er met zijn vak meer valt te bereiken dan communiceren alleen. The Social Media War is een bordspel dat de digitale oorlog tussen de Palestijnen en Israëliërs zoals die in 2012 naast in het echt ook losbarstte op de social media, zichtbaar maakt in een analoog spel. Door middel van propaganda kunnen spelers gebieden veroveren en verdedigen en zo de digitale oorlog om de Gazastrook winnen.
Jan-Willem Ploegers’ basis ligt in de fotografie, maar hij zoekt altijd naar manieren om buiten de gebaande paden van dit medium te denken. Ploegers onderzoekt thema’s als alchemie, mythologie, occulte filosofie, kunstgeschiedenis en religie en probeert hierin universele waarheden te vinden die toepasbaar zijn in het hedendaagse. Marianne Blokland verzamelde voor haar afstudeerproject Happiness allerlei 'feiten' uit onderzoeken naar wat ons gelukkig maakt en maakte hiervan een 238 pagina's tellend boek.
Beeldmaker MAK ( Marijke Groeneveld) heeft een brede interesse in het medium fotografie  waarmee ze speelse en onvoorspelbare beelden creëert. Haar afstudeerwerk How to shampoo, condition and blow dry black hair is een samenstelling van YouTube-fragmenten over de verzorging van kroeshaar. Robin Leevel biedt met zijn afstudeerfoto’s de kijker een inkijkje in zijn gedachtewereld en probeert ze te stimuleren om ook hun eigen realiteit te ontdekken. Richie Lopez’ foto’s zijn snapshots van mensen, vrouwen en mannen vrijwel altijd in een uitbundig provocatieve sfeer en Marleen Elenbaas toont in Galerie 180 haar mode-installatie Stilte met volume.
 New New Gods – 26 juli - 29 september 2013
Opening: vrijdag 26 juli, 20.00 uur

Open: op afspraak
do - za 11-17
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net