< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Dordrecht

C'est la ... vie
05-05-2012 / 29-06-2012

Op zaterdag 5 mei opent Galerie 180 - onderdeel van SBK Kunstuitleen Dordrecht - op feestelijke wijze haar deuren aan de Voorstraat 180. Met de schilderstentoonstelling C’est la … vie toont de galerie werk van vijf Nederlandse kunstenaars die geïntrigeerd zijn door het alledaagse en menselijk gedrag in al zijn diversiteit.

De deelnemende kunstenaars zijn Tabe Hemmes, MvandenB, Niek Westendorp, René Duinkerken en Daan den Houter.

U bent vanaf 16 uur van harte wekom.

test
test
test
test
test

Tabe Hemmes (Rotterdam, 1979) is een ‘gevoelsschilder’ die werkt vanuit zijn intuïtie. Met een sarcastisch oog kijkt hij naar de ‘every-day-heroes’; de mens in al zijn verschijningsvormen.
Het overkoepelende thema in het werk van MvandenB (Alpen a/d Rijn, 1978) is de omgang met minderheden, nu en in het verleden, en alle vormen van menselijk gedrag die daaruit voortkomen.
Niek Westendorp (Enschede, 1976) maakt aan de hand van snap shots van bekenden en prullaria uit het dagelijks leven gelaagde olieverfschilderijen.
De schilderijen van René Duinkerken (Enschede, 1959) interpreteren de realiteit om ons heen op zo’n manier dat het voor iedereen een uitkomst biedt. Naast zijn grote fascinatie voor bankstellen richt Duinkerken zijn pijlen tegenwoordig ook op bier in al facetten.
Daan den Houter (Dordrecht, 1977) zet verstilde elementen uit een stadse setting neer, waarbij dikke klodders verf zich afwisselen met onbeschilderde vlakken. Hij speelt met de overgang van verf naar beeld; delen verf blijven open ter interpretatie van de toeschouwer, andere delen versmelten tot een beeld. Den Houter streeft naar ‘lelijk’ geschilderde schilderijen die hun ‘lelijkheid’ verliezen in het uiteindelijke schilderij.

Open: don - zat 12.00 - 17.00 uur
Eerste zondag van de maand 12.00 - 17.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord