< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Sara van der Linden

Sara van der Linden (1987) onderzoekt in haar werk hoe het beeld en de herinnering van het landschap en het landschap zich tot elkaar verhouden. In onze herinnering is de bewogen realiteit opgeslagen als losse beelden, maar onze herinnering is zelden statisch. Door het beeld te versnijden en weer over elkaar heen te leggen, wordt er weer beweging aangebracht in het landschap.

Een beeldend uitgangspunt in het werk is de transformatie ven het tweedimensionale naar het driedimensionale en andersom. De landschappen worden gebroken door grafische vormen die resulteren uit vouwpatronen.  Deze vouwpatronen kunnen gebruikt worden om geometrische oppervlaktes en objecten te vormen uit papier. In de 'Residue series' worden deze 'brokstukken' weer samengevoegd tot nieuwe landschappen.

De aardlagen die te zien zijn in 'Stretching Grounds' en 'Rockface' zijn ontstaan door het landschap te bewegen terwijl het beeld vastgelegd wordt. Het veranderlijke aardoppervlak is binnen het onderzoek een thema wat als een rode draad steeds weer terugkomt als het voorbeeld van de transformatie van het tweedimensionale naar het driedimensionale.

 

Niko de Wit

De Tilburgse beeldhouwer Niko de Wit geniet landelijke bekendheid. In de afgelopen twintig jaar maakte hij meer dan veertig beelden in opdracht waarvan er vele te zien zijn in de openbare ruimte, musea, overheidsinstellingen en bedrijven.

Veel van zijn werken ontstaan door elementen met een enkelvoudige handeling uit hun statische positie te halen. Het aftasten van de grenzen van fysiek evenwicht tussen tegengestelde krachten vormt een belangrijk motief in zijn werk.

Niko de Wit is gefascineerd door de verrassingen die zich voordoen als je vormen omdraait, vervormt of laat balanceren. Hij zegt hierover 'opeens kan een beeld zich -letterlijk- van een andere kant laten zien' en het wonderlijke is dat dit het strekst werkt bij heel eenvoudige elementaire vormen. Hoewel Niko de Wit steeds meer monumentale beelden in opdracht maakt, houdt hij zich daarnaast ook bezig met kleine beelden, penningen en portretten. Ook in dit werk is hij op zoek naar vormen waarmee hij de zwaartekracht kan tarten.

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net