< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Dordrecht

'Thinking About The Rainbowman' Hidde van Schie
26-09-2014 / 16-11-2014

Hidde van Schie geboren te Rotterdam 1978, studeerde in 2001 cum laude af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam als autonoom schilder. Sindsdien zijn z’n schilderijen, collages en sculpturen getoond in tentoonstellingen in o.a. Nederland, Australië, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. In 2003 ontving hij een van de Buning Brongersprijzen voor de schilderkunst.
Tussen 2008 en 2010 was hij als docent schilderen verbonden aan de Willem de Kooning Academie.
In 2011 was Van Schie co-curator van het Festival De Wereld van Witte de With.
In 2012 richtte hij speciaal voor het Oerol Festival The Marble Heart Club op: een samenwerkingsverband van 6 verschillende bands.

test
test
test
test

In 2013 verscheen zijn debuutalbum als singer-songwriter:‘The Mirror & The Razorblade / Dusty Diamond Eyes dat lovend werd ontvangen.Recent werd zijn werk tentoongesteld bij Robert van Oosterom, Jan van Hoof en Galerie Bert Wansink.  In 2014 was van Schie werkzaam als co-curator en deelnemend kunstenaar van het Festival Parckdesign: PARCKFARM in Bruxelles.  

In het SBK Dordrecht toont Hidde van Schie een selectie van recente schilderijen.

Zijn schilderijen, getekend door een herkenbaar handschrift, spelen een vrolijk spel met de verwachtingen van de toeschouwer. De schilderijen worden gekenmerkt door een eigenzinnig, lyrisch kleurenpalet. Van het doek blijft geen vezel onbenut: de ondergrond wordt als een expressieve achtergrond benut. Pas na omstandig sprenkelen, deppen, vloeien en sproeien is het de beurt aan de vaardige streek. Vanuit dit kleurige tumult doemen telkens andere hoofdrolspelers op: verdrietige vogels, harige vrouwen, dichte jungles, gemankeerde cowboys en modderige reuzen. Hun vreemdheid gaat voorbij aan het vertrouwde en is daarom van strategisch belang.

In tijden van universele digitalisering heeft het schilderij ontegenzeggelijk aan gezag ingeboet. Maar van Schie’s ‘verfwerk’ houdt als ‘maakwerk’ stand en doordringt ons in deze hoedanigheid van het besef te worden aangedaan door een schoonheid die we niet op voorhand hadden ingecalculeerd. Zijn schilderijen getuigen van een productieve tegendraadsheid. Juist omdat ze zich niet conformeren aan de flitsende pretenties van high-tech rendering zijn het tot de verbeelding sprekende werken. Ze zijn pertinent niet gemakkelijk, maar ze lonen zeker de moeite als blijken van intense volharding.

Opening:   Vrijdag 26 september, 17:00 uur.
Artist talk Hidde van Schie en Jan van Heemst : Donderdag 16 oktober, 20:00 uur.
 

Open: don - zat 12.00 - 17.00 uur
Eerste zondag van de maand 12.00 - 17.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord