< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

In 2013 verscheen zijn debuutalbum als singer-songwriter:‘The Mirror & The Razorblade / Dusty Diamond Eyes dat lovend werd ontvangen.Recent werd zijn werk tentoongesteld bij Robert van Oosterom, Jan van Hoof en Galerie Bert Wansink.  In 2014 was van Schie werkzaam als co-curator en deelnemend kunstenaar van het Festival Parckdesign: PARCKFARM in Bruxelles.  

In het SBK Dordrecht toont Hidde van Schie een selectie van recente schilderijen.

Zijn schilderijen, getekend door een herkenbaar handschrift, spelen een vrolijk spel met de verwachtingen van de toeschouwer. De schilderijen worden gekenmerkt door een eigenzinnig, lyrisch kleurenpalet. Van het doek blijft geen vezel onbenut: de ondergrond wordt als een expressieve achtergrond benut. Pas na omstandig sprenkelen, deppen, vloeien en sproeien is het de beurt aan de vaardige streek. Vanuit dit kleurige tumult doemen telkens andere hoofdrolspelers op: verdrietige vogels, harige vrouwen, dichte jungles, gemankeerde cowboys en modderige reuzen. Hun vreemdheid gaat voorbij aan het vertrouwde en is daarom van strategisch belang.

In tijden van universele digitalisering heeft het schilderij ontegenzeggelijk aan gezag ingeboet. Maar van Schie’s ‘verfwerk’ houdt als ‘maakwerk’ stand en doordringt ons in deze hoedanigheid van het besef te worden aangedaan door een schoonheid die we niet op voorhand hadden ingecalculeerd. Zijn schilderijen getuigen van een productieve tegendraadsheid. Juist omdat ze zich niet conformeren aan de flitsende pretenties van high-tech rendering zijn het tot de verbeelding sprekende werken. Ze zijn pertinent niet gemakkelijk, maar ze lonen zeker de moeite als blijken van intense volharding.

Opening:   Vrijdag 26 september, 17:00 uur.
Artist talk Hidde van Schie en Jan van Heemst : Donderdag 16 oktober, 20:00 uur.
 

Open: do - za 11.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net