< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Met werken van ARNO COENEN,  JAN-WILLEM PLOEGERS, KARIM BAHRI,  RULERS,  JEROME DE LINT, MICHA PRINSEN, PERRY DE MAN, JAN KRYSZONS / NOORDKAAP, KOKOLOKO TATTOO DORDRECHT, STAY CLASSY TATTOO SCHIEDAM, PAPANATOS TATTOO DEN HAAG.

Dordrecht was ooit een verzamelpunt van schippers, matrozen en zelfs piraten! Door de Poort van het Groothoofd hebben veel bijzondere getatoeëerde types hun weg naar de Riedijk, langs de cafés en de dames van lichte zeden, weten te vinden.  Nu zijn tatoeages al lang niet meer alleen maar weggelegd voor zeebonken, gevangenen en paupers. Je zult maar weinig mensen vinden die er geen hebben. In de kunst zie je tatoeages ook steeds meer verschijnen: denk aan de getatoeëerde varkens van Wim Delvoye.

‘Hou het Vet’ is een tentoonstelling waarin wij de grijze gebieden en dunne lijnen tussen tatoeëerders en kunstenaars aan de tand willen voelen.
Zijn tatoeëerders in staat om kunst te maken? Zijn kunstenaars tatoeëerders? Kan het gebruik van tatoeages ingezet worden als kunstwerk? Wat zijn de grenzen? Kunnen we deze zien? Wij nemen geen standpunt in, maar laten de toeschouwer, kunstenaars en tatoeëerders dit zelf uitmaken. De tentoonstelling toont werk van kunstenaars die het imago van de tatoeage gebruiken in hun werk. Tatoeëerders die kunst maken en kunstenaars die tatoeëren!

Tijdens de opening is er een publiekswedstrijd: op vertoon van de origineelste Dordtse tatoeage of mankind wordt een verrassingstattoo gezet!
Op vertoon van de papieren Flyer tijdens de tentoonstelling 2 maanden gratis lenen!!

Opening 7 juni van 15:00 t/m 00:00 MUZIEK – FILM – BBQ – BIER
Tijdens de opening op 7 juni zullen er kunstenaars en tatoeëerders zijn die beide paden bewandelen en graag met elkaar in discussie gaan in een informele setting. Dus geen podium met microfoons en lampen. Maar 'mano a mano'. Kortom; een laagdrempelige samenkomst van gelijkgestemden.

Open: op afspraak
do - za 11-17
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net