< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

De nieuwe presentatiezone van de galerie achter in het souterrain begint gestalte te krijgen. De opstelling is herschikt en binnen afzienbare tijd wordt de wandruimte verdubbeld. Aan de straatkant worden werken getoond van Ndikhumbule Ngqinambi (Zuid- Afrika), Fally Sene Sow (Senegal), Gareth Nyandoro (Rijksakademie/ Zimbabwe), Patrick Makumbe (Zimbabwe) en de keramische objecten van Helen Amrtina (Nl/ Curaçao). In de loop van de maand worden recente tekeningen op papier van Antognoni Brunhoso (Spanje/ Angola) toegevoegd. Ook te zien is een preview van enkele werken van Olga Dengo (Antwerpen/ Mozambique). In augustus volgt een uitgebreidere presentatie.

Hoogtijdagen voor werk van Afrikaanse kunstenaars in Berlijn en Frankfurt.

De 8ste Biënnale van Berlijn dat zich op verschillende plekken in de stad afspeelt, heeft veel Afrikaanse kunstenaars geselecteerd. In het Dahlem Museum is werk opgenomen van Kemang Wa Lehulere (Zuid- Afrika), die momenteel resident is aan de Rijksakademie. In het KW Institute for Contemporary Art behoren Otobong Nkanga (Antwerpen/ Nigeria) en Santu Mofokeng (Zuid- Afrika) tot de deelnemers. Een andere expositie en onderzoeksproject in Berlijn is 'Giving contours to shadow'. In dit evenement van de Neuer Berliner Kunstverein en SAVVY Contemporary worden 27 (Afrikaanse) kunstenaars gepresenteerd waaronder Em'kal Eyongakpa (Rijksakademie/ Kameroen) en Otobang Nkanga (Nigeria). Het project behelst verder performances, rondetafelgesprekken en waaiert uit naar Marrakech, Nairobi, Dakar, Lagos en Johannesburg.  IFA Gallery Berlin brengt een grote solo expositie/ installatie 'The Jealous Lover' van Moshekwa Langa (Amsterdam/ Zuid- Afrika). In Frankfurt toont het Museum voor Moderne Kunst MMK tot 27 juli 'The Divine Comedy': hemel, hel en vagevuur vanuit het perspectief van hedendaagse Afrikaanse kunst samengesteld door curator Simon Njami. Het Deutsches Film Institut presenteert in het kielzog van deze tentoonstelling een serie films van diverse regisseurs. Voor een interessante beschouwing over en naar aanleing van de expositie lees het verhaal 'Africa Exists' van Bart Luirink in ZAM- Magazine.

Overig nieuws

Onlangs publiceerde Angèle Etoundi Essamba (Amsterdam/ Kameroen) Women of the Water dat in het Afrika Museum werd gelanceerd. Daar is tevens de tentoonstelling 'Vrouwen van het water' te zien. Voor deze reportage was zij in Ganvie, in het zuiden van Benin. Na Parijs en Abuja, Nigeria zijn haar foto's van het vissersdorp op palen nu in Nederland te zien.

De juli/ augustus editie van Africanah staat online. In dit nummer schrijft Yvette Gresle (Londen) over Issa Samb en zijn belang in de kunst voor Senegal. Perrin Lathrop (Princeton) laat zien hoe interessant het OFF programme van Dak' Art was. Sasha Dees (Amsterdam/ New York) schrijft over Deborah Jack, een kunstenaar uit St. Maarten die nu in New York woont en werkt. Rob Perree (Amsterdam/ New York) schrijft over het isolement van Suriname en de Surinaamse kunst. Sinds korst zijn de artikelen van Africanah gratis te lezen.

De ministerraad heeft onlangs ingestemd met de benoeming van Ozkan Golpinar tot lid van de Raad van Cultuur voor een periode van vier jaar per 1 december 2014. Golpinar (1968) is sinds 2012 werkzaam als onderzoeker aan de Universiteit van Leiden. Daarvoor werkte hij onder andere als programmamanager bij het Mondriaan Fonds en het Fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.                                                                                                                                                         

 

Open: op afspraak
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net